Sovcomflot: Πράσινες επενδύσεις με φόντο την αγορά ρωσικής ενέργειας

Sovcomflot: Πράσινες επενδύσεις με φόντο την αγορά ρωσικής ενέργειας

101
Sovcomflot: Πράσινες επενδύσεις με φόντο την αγορά ρωσικής ενέργειας

Δανειακή συμφωνία ύψους $110 εκατ., με ορίζοντα δεκαετίας, ανακοίνωσε η ρωσική εταιρεία Sovcomflot τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου. Συγκεκριμένα, τα κεφάλαια θα διατεθούν από τρία διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα: τις τράπεζες ING, SMBC και UNICREDIT.

Ειδικότερα, η Sovcomflot προσβλέπει στην απόκτηση δύο νέων ice-class shuttle tankers, τα οποία αναμένεται να παραλάβει το α’ τρίμηνο του 2022. Τα δύο πλοία θα είναι εξοπλισμένα με προηγμένες τεχνολογίες, σύμφωνα με τους πιο πρόσφατους περιβαλλοντικούς κανονισμούς, οι οποίες θα βελτιώσουν την αποδοτικότητα των καυσίμων, μειώνοντας τις εκπομπές κατά τουλάχιστον 10% σε σύγκριση με shuttle tankers προηγούμενων γενεών.

Παράλληλα, τα εν λόγω shuttle tankers θα αξιοποιηθούν στο project Sakhalin-1 στην Οχοτσκική Θάλασσα. O διαχειριστής του έργου είναι η συνδεδεμένη στην Exxon Mobil εταιρεία Exxon Neftegas, η οποία θα αποτελεί τον ναυλωτή των πλοίων.

Τέλος, τα δύο νέα πλοία της εταιρείας αναμένεται να συνεισφέρουν σημαντικά στο χαρτοφυλάκιό της, συγκεκριμένα κατά $300 εκατ. στο backlog των συμβολαίων της.

Φωτό αρχείου: http://sovcomflot.ru

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.