Επεκτατικές βλέψεις της Samsung στη βιομηχανία των τσιπ

Επεκτατικές βλέψεις της Samsung στη βιομηχανία των τσιπ

32
Επεκτατικές βλέψεις της Samsung στη βιομηχανία των τσιπ

Η Samsung Electronics βρίσκεται κοντά στη λήψη τελικής απόφασης σε ό,τι αφορά την επιλογή τοποθεσίας για το νέο της εργοστάσιο παραγωγής τσιπ στις ΗΠΑ, όπως αναφέρει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Υonhap. Συγκεκριμένα, εικάζεται πως ο αντιπρόεδρος της εταιρείας, Lee Jae-yong, θα επισκεφτεί τις ΗΠΑ την εβδομάδα 15-21 Νοεμβρίου, προκειμένου να οριστικοποιηθεί η επενδυτική συμφωνία αξίας $17 δισ. του τεχνολογικού κολοσσού.

Ειδικότερα, η πόλη Taylor στην πολιτεία Τέξας αποτελεί τη νoύμερο ένα επιλογή για να φιλοξενήσει το εργοστάσιο, καθώς έχει προσφέρει διάφορα κίνητρα στη Samsung, και δη χρηματοοικονομικά, όπως επιστροφή φόρων. Άλλωστε, η επένδυση της Samsung Electronics αναμένεται να δημιουργήσει χιλιάδες θέσεις εργασίας, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας. Ωστόσο, η εταιρεία δεν έχει ακόμη κατασταλάξει στην επιλογή τοποθεσίας, διερευνώντας περαιτέρω εναλλακτικές, μεταξύ άλλων το Φοίνιξ της πολιτείας Αριζόνα.

Η Samsung Electronics προσβλέπει στη διείσδυσή της στη βιομηχανία τσιπ, στην οποία επί του παρόντος πρωταγωνιστούν η Taiwan Semiconductor Manufacturing Company (TSMC) και η Intel. Τέλος, υπενθυμίζεται πως τους τελευταίους μήνες επικρατεί παγκόσμια έλλειψη τσιπ, με αποτέλεσμα να πληγούν αρκετές βιομηχανίες.

Φωτό: ALEX PLAVEVSKI/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.