Εκτόξευση του spread μεταξύ VLSFO-HSFO

Εκτόξευση του spread μεταξύ VLSFO-HSFO

525
Εκτόξευση του spread μεταξύ VLSFO-HSFO

Κάθε λόγο να χαμογελούν έχουν οι πλοιοκτήτες που επέλεξαν την οδό των scrubbers για τη συμμόρφωση με το sulphur cap, καθώς το spread μεταξύ VLSFO και HSFO έχει πάρει την ανιούσα τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα, ο μέσος όρος του παγκόσμιου spread μεταξύ των δύο τύπων καυσίμου ανήλθε στα $136/τόνο τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου. Πρόκειται μάλιστα για τη μεγαλύτερη αύξηση του spread από τον Φεβρουάριο του 2020, περίοδο κατά την οποία η ναυτιλιακή βιομηχανία προετοιμαζόταν για την εφαρμογή των περιβαλλοντικών κανονισμών του ΙΜΟ.

Η σταθερή ζήτηση και η περιορισμένη παραγωγή από τα διυλιστήρια έχουν πυροδοτήσει ένα θετικό momentum για την αγορά του VLSFO, που βλέπει την τιμή του να αυξάνεται, σύμφωνα με όσα αναφέρει η εταιρεία παροχής δεδομένων Vortexa.

Κατασκευαστές και χρήστες scrubbers στο παρελθόν είχαν αναφέρει ότι τα $100/τόνο είναι το ψυχολογικό φράγμα για το οποίο τα εν λόγω συστήματα κρίνονται επικερδή.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.