Αποχή των ακτοπλόων από τη συνεδρίαση του ΣΑΣ

Αποχή των ακτοπλόων από τη συνεδρίαση του ΣΑΣ

82
Αποχή των ακτοπλόων από τη συνεδρίαση του ΣΑΣ

Την απόφασή τους να μη συμμετέχουν στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών (ΣΑΣ), ανακοίνωσε με σημερινή επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΣΑΣ, Ευάγγελο Κυριαζόπουλο, ο σύνδεσμος των ακτοπλόων (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας – ΣΕΕΝ).

Όπως αναφέρει ο ΣΕΕΝ, «στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου ελήφθη ομόφωνη απόφαση για την μη συμμετοχή των εκπροσώπων του στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ με την έννοια της διαμαρτυρίας για τα οφειλόμενα προς τις εταιρείες μισθώματα που ξεπερνούν τα 60 εκατ. ευρώ».

Επίσης τονίζει ότι «λαμβανομένου υπόψη ότι η Ημερήσια Διάταξη αφορά δύο θέματα για τη σύναψη συμβάσεων Δημόσιας Υπηρεσίας, ο ΣΕΕΝ εκφράζει τον προβληματισμό του για την προκήρυξη νέων διαγωνισμών», όταν, όπως τονίζει, «φαίνεται δεν έχουν εξασφαλιστεί τα αναγκαία κεφάλαια».

Στην ανακοίνωση σημειώνονται τα εξής:

«Αξιότιμε κύριε Κυριαζόπουλε,

Σας ενημερώνουμε ότι στη σημερινή συνεδρίαση του ΔΣ του Συνδέσμου μας ελήφθη ομόφωνη απόφαση για τη μη συμμετοχή των εκπροσώπων του ΣΕΕΝ στη σημερινή συνεδρίαση του ΣΑΣ.

Η μη συμμετοχή των εκπροσώπων μας έχει την έννοια της διαμαρτυρίας για τα οφειλόμενα προς τις εταιρείες μας μισθώματα που ξεπερνούν τα 60 εκ €.

Επίσης λαμβανομένου υπόψη ότι η Ημερήσια Διάταξη αφορά δύο θέματα για τη σύναψη συμβάσεων Δημόσιας Υπηρεσίας, επιθυμούμε να εκφράσουμε τον προβληματισμό μας για την προκήρυξη νέων διαγωνισμών όταν όπως φαίνεται δεν έχουν εξασφαλιστεί τα αναγκαία κεφάλαια.

Η επιστολή μας παρακαλούμε όπως αναγνωσθεί στη σημερινή συνεδρίαση του Συμβουλίου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Γιάννης Κολεσίδης/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.