Η Σαγκάη επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της ως παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο

Η Σαγκάη επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της ως παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο

45
Η Σαγκάη επιδιώκει να ενισχύσει τη θέση της ως παγκόσμιο ναυτιλιακό κέντρο

Η Σαγκάη επιδιώκει να μετατραπεί σε παγκόσμιας κλάσης ναυτιλιακό κέντρο, επισπεύδοντας την κατασκευή και την ανάπτυξη λιμενικών και αεροπορικών υποδομών, ανέφεραν αξιωματούχοι της πόλης στο διεθνές ναυτιλιακό φόρουμ North Bund. Το 2021, η Σαγκάη κατέλαβε την τρίτη θέση των σημαντικότερων ναυτιλιακών κέντρων μεταξύ 43 διεθνών λιμένων.

Σύμφωνα με το πενταετές πλάνο ανάπτυξης του διεθνούς αυτού κέντρου, η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων θα φτάσει τα 47 εκατ. TEUs ετησίως έως το 2025. Ταυτόχρονα, τα εμπορεύματα που θα μεταφέρονται με πλοία θα ξεπεράσουν τους 4,1 εκατ. τόνους, ενώ οι επιβάτες των αεροπορικών γραμμών με προορισμό ή σταθμό μετεπιβίβασης τη Σαγκάη θα αγγίξουν τα 130 εκατ. Στόχο της Σαγκάης είναι να συμβάλει στην απανθρακοποίηση της ναυτιλίας μέσω της στενής συνεργασίας με την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα, τόνισε ο δήμαρχος Gong Zheng.

Στο συγκεκριμένο φόρουμ, που διεξήχθη για πρώτη φορά, περισσότερες από δέκα εταιρείες και οργανισμοί συνυπέγραψαν την πρωτοβουλία «2021 Shanghai Initiative». Κύριος στόχος της εν λόγω κίνησης αποτελεί για όλους η διασφάλιση της αποτελεσματικής μεταφοράς εμπορευμάτων, η σταδιακή αποσυμπίεση της εφοδιαστικής αλυσίδας, η αναζωογόνηση των διεθνών συναλλαγών και η προώθηση της συνεργασίας μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων μερών.

Φωτό: Alex Plavevski/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.