Προσεχώς το πρώτο LNG bunkering πλοίο στη Γαλλία

Προσεχώς το πρώτο LNG bunkering πλοίο στη Γαλλία

163
Προσεχώς το πρώτο LNG bunkering πλοίο στη Γαλλία

Γεγονός αποτελεί το πρώτο LNG bunkering πλοίο στη Γαλλία, όπως αναφέρει σε ανάρτησή της, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η ιαπωνική Mitsui O.S.K. Lines (MOL).

Ειδικότερα, το εν λόγω LNG bunkering πλοίο θα εκκινήσει τη λειτουργία του τον Δεκέμβριο του 2021 στο λιμάνι Marseille-Fos της Νότιας Γαλλίας. Υπενθυμίζεται πως το «Gas Vitality» ολοκλήρωσε τις δοκιμές του στα τέλη Ιουνίου του τρέχοντος έτους και έλαβε το όνομά του σε τελετή που πραγματοποιήθηκε στις 26 Οκτωβρίου.

Επιπλέον, υπό τη γαλλική σημαία, το πλοίο θα προσφέρει υπηρεσίες τροφοδοσίας LNG στη Μεσόγειο και συγκεκριμένα σε πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της CMA CGM καθώς και σε κρουαζιερόπλοια της MSC Cruises που φτάνουν στο λιμάνι Marseille-Fos. Η μεταφορική του ικανότητα ανέρχεται σε 18.600 κ.μ.

Αξίζει να σημειωθεί πως το «Gas Vitality» ναυπηγήθηκε στο πλαίσιο συνεργασίας της γαλλικής εταιρείας TotalEnergies με την MOL και το κινεζικό ναυπηγείο Hudong Zhonghua Shipbuilding. Μάλιστα αποτελεί το δεύτερο πλοίο που ναυπηγήθηκε στο πλαίσιο της εν λόγω συνεργασίας, καθώς οι τρεις εταιρείες είχαν συνεργαστεί ξανά το 2018, οπότε και κατασκεύασαν το «Gas Agility», το οποίο τέθηκε σε λειτουργία στον λιμένα του Ρότερνταμ τον Νοέμβριο του 2020.

Παρακάτω ακολουθεί βίντεο του Sea Trial του «Gas Vitality»:

Φωτό: Mitsui O.S.K. Lines (MOL)

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.