Βίοι αντίθετοι για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Βίοι αντίθετοι για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

214
Βίοι αντίθετοι για τα νοτιοκορεατικά ναυπηγεία

Σε ανακοίνωση των οικονομικών αποτελεσμάτων γ’ τριμήνου προέβη η Samsung Heavy Industries στις 5 Νοεμβρίου, όπως αναφέρει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Συγκεκριμένα, η SHI σημείωσε ζημία $105 εκατ., την οποία απέδωσε εν μέρει σε εφάπαξ κόστη. Τα εφάπαξ αυτά κόστη αφορούν την αποζημίωση που κλήθηκε να καλύψει προς εργαζομένους κινεζικής συνδεδεμένης εταιρείας, η οποία αναμένεται να διακόψει τη λειτουργία της λόγω υπέρογκων οικονομικών υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται πως αυτά τα οικονομικά αποτελέσματα έρχονται εν μέσω μιας ισχυρής περιόδου για τα ναυπηγεία της Ασίας, και δη της Νότιας Κορέας. Ταυτόχρονα, η SHI συγκέντρωσε περίπου $1,1 δισ. μέσω της έκδοσης 250 εκατ. νέων μετοχών, σημαντικό μέρος των οποίων αγόρασαν έξι συνδεδεμένες με την SHI εταιρείες.

Ωστόσο, το γ’ τρίμηνο του έτους δεν απέβη απογοητευτικό για όλα τα ναυπηγεία της Νότιας Κορέας. Η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering (KSOE) ανακοίνωσε την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου κέρδη περίπου $164,6 εκατ. για το γ’ τρίμηνο του 2021, σε αντίθεση με τη ζημία που είχε καταγράψει το γ’ τρίμηνο του 2020 (περίπου $65,02 εκατ.).

Παράλληλα, η θετική πορεία της KSOE αντανακλάται και στα συνολικά οικονομικά αποτελέσματα της περιόδου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου. Συγκεκριμένα, το λειτουργικό κέρδος της εταιρείας διαμορφώθηκε στα 141,7 δισ. γουόν (περίπου $119,66 εκατ.), 248,2% αυξημένο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο το 2020.

Ακόμη, η KSOE εξασφάλισε νέα παραγγελία για τη ναυπήγηση τριών LNG carriers, αξίας περίπου $632 εκατ. Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν το β’ εξάμηνο του 2024. Τέλος, με την πρόσφατη αυτή παραγγελία, η KSOE έχει εξασφαλίσει παραγγελίες συνολικής αξίας $20,9 δισ. μέχρι στιγμής το 2021, υπερβαίνοντας κατά πολύ τον ετήσιο στόχο της, ίσο με $14,9 δισ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.