Γιατί η Ινδία επενδύει στα ναυπηγεία της

Γιατί η Ινδία επενδύει στα ναυπηγεία της

179
Γιατί η Ινδία επενδύει στα ναυπηγεία της

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Λιμένων της Ινδίας, Sarbananda Sonowal, ανακοίνωσε πρόσφατα τη ναυπήγηση πέντε πλοίων από τα ινδικά ναυπηγεία CLI στο Cochin. Τα τρία από αυτά είναι υπερσύγχρονα περιπολικά σκάφη, που θα συνδράμουν τη συνοριακή φύλαξη της χώρας, ενώ τα άλλα δύο είναι πλήρως αυτόνομες ηλεκτρικές φορτηγίδες για τη νορβηγική εταιρεία ASKO.

Η ναυπήγηση των εν λόγω πλοίων προκάλεσε τα εγκωμιαστικά σχόλια του υπουργού για τη συνεισφορά των ναυπηγείων σε καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις για την παγκόσμια ναυτιλία.

Τα ναυπηγεία CLI ναυπήγησαν επίσης εξ ολοκλήρου εντός Ινδίας το μεγαλύτερο αεροπλανοφόρο της χώρας. Το λογισμικό αιχμής που χρησιμοποιήθηκε επέτρεψε την ακριβή τρισδιάστατη απεικόνιση του πλοίου. Είναι εφοδιασμένο με όπλα και αισθητήρες τελευταίας τεχνολογίας, τεχνολογικά συστήματα διαχείρισης δεδομένων και το πιο ισχυρό σύστημα πρόωσης που έχει κατασκευαστεί ποτέ στην Ινδία. Η ναυπήγησή του συνέδραμε τα μέγιστα στην οικονομία της χώρας, με ταυτόχρονη δημιουργία θέσεων εργασίας και υποστήριξη βιομηχανιών όπως του χάλυβα και των ηλεκτρομηχανολογικών εξαρτημάτων.

Η σχέση των ναυπηγείων CLI με το Ινδικό Ναυτικό είναι ισχυρή, με όλα τα πλοία του να επιδιορθώνονται αποκλειστικά εκεί. Η ινδική κυβέρνηση υποστηρίζει το ναυπηγείο και το εντάσσει στο όραμά της να γίνει η Ινδία το επίκεντρο ναυπηγήσεων πλοίων και δεξαμενισμών έως το 2030.

Τέλος, κατά την επίσκεψή του ο υπουργός ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του ναυπηγείου και εξήρε τον θάλαμο μοντελοποίησης πλοίων που αντανακλά τη μακροχρόνια παράδοση και την τεχνολογική εξέλιξη του ναυπηγείου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.