Με σπασμένα τα φρένα: Αύξηση κερδοφορίας κατά 891% για την ΟΝΕ

Με σπασμένα τα φρένα: Αύξηση κερδοφορίας κατά 891% για την ΟΝΕ

109
Με σπασμένα τα φρένα: Αύξηση κερδοφορίας κατά 891% για την ΟΝΕ

H εταιρεία τακτικών γραμμών ΟΝΕ κατέγραψε θεαματική αύξηση στην κερδοφορία της κατά το α’ εξάμηνο του έτους, αύξηση η οποία, σύμφωνα με τα σχετικά οικονομικά αποτελέσματα που δημοσιοποίησε, αγγίζει το 891% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ειδικότερα, τα κέρδη της εταιρείας κατά το α’ εξάμηνο ανήλθαν σε $6,76 δισ., όταν πέρυσι ήταν $682 εκατ.

Παράλληλα, και σε επίπεδο β’ τρίμηνου, η εταιρεία κατέγραψε εξίσου ισχυρές οικονομικές επιδόσεις. Κατά την περίοδο Ιουλίου Σεπτεμβρίου, τα κέρδη, κυρίως λόγω των συνεχιζόμενων ισχυρών τάσεων που επικρατούν στην αγορά των τακτικών γραμμών, αυξήθηκαν κατά 715% σε σύγκριση με το β΄ τρίμηνο του 2020, φτάνοντας τα $4,2 δισ.

Επιπλέον, όλοι οι οικονομικοί δείκτες της ΟΝΕ παρουσίασαν ιδιαίτερα θετική πορεία τόσο σε επίπεδο εξαμήνου όσο και σε επίπεδο τριμήνου. Συγκεκριμένα, τα έσοδα κατά το α’ εξάμηνο του 2021 ήταν κατά $7,4 δισ. αυξημένα (+125%) σε σχέση με πέρυσι, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) και τα κέρδη προ τόκων και φόρων (EBIT) κατέγραψαν επίσης αύξηση της τάξης του 459% και 722% αντίστοιχα. Παρομοίως, σε επίπεδο β΄ τριμήνου, τα έσοδα ξεπέρασαν τα $7,5 δισ., σημειώνοντας αύξηση ύψους 138% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου οικονομικού έτους, με το EBITDA και το EBIT να παρουσιάζουν επίσης αυξήσεις σε σχέση με το β΄ τρίμηνο του 2020, της τάξεως του 435% και του 612% αντίστοιχα.

Όσον αφορά τα λειτουργικά αποτελέσματα, ο έκτος μεγαλύτερος μεταφορέας εμπορευματοκιβωτίων στον κόσμο διακίνησε σε όλους τους εμπορικούς δρόμους περισσότερα από 3,18 εκατ. TEUs κατά το β’ τρίμηνο του 2021, σημειώνοντας αύξηση στη διακίνηση ύψους 4% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2020.

Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στον εμπορικό δρόμο Ασίας-Βόρειας Αμερικής ανήλθε σε 6,49 εκατ. TEUs, αυξημένη σε σύγκριση με τα στοιχεία του α’ τριμήνου του 2021, κυρίως λόγω της ισχυρής ζήτησης φορτίων, αλλά μειωμένη σε σχέση με το β’ τρίμηνο του 2020, λόγω της συμφόρησης που παρατηρείται στα τερματικά εμπορευματοκιβωτίων στους λιμένες της Δυτικής Ακτής των ΗΠΑ. Στο μεταξύ, το ποσοστό αξιοποίησης των πλοίων της εταιρείας διατηρήθηκε στο 100%.

Η ONE σημείωσε ότι ο αυξημένος παγκόσμιος όγκος εμπορίου εμπορευματοκιβωτίων και οι σημαντικά υψηλότεροι ναύλοι αποτέλεσαν τις κύριες αιτίες που οδήγησαν σε αυτή τη σημαντική αύξηση της κερδοφορίας κατά τους πρώτους έξι μήνες του τρέχοντος οικονομικού έτους. Τέλος, όσον αφορά τις ετήσιες οικονομικές εκτιμήσεις για το 2021, η εταιρεία τακτικών γραμμών θεωρεί ότι τα κέρδη θα κυμανθούν περίπου στα $11,76 δισ. μετά φόρων, κυρίως λόγω των ιδιαίτερα ευνοϊκών συνθηκών που συνεχίζουν να επικρατούν στην αγορά.

Φωτό: Cole Langton/ Unsplash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.