Επέκταση της CMA CGM στις ΗΠΑ… μέσω Λος Άντζελες

Επέκταση της CMA CGM στις ΗΠΑ… μέσω Λος Άντζελες

75
Επέκταση της CMA CGM στις ΗΠΑ… μέσω Λος Άντζελες

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της στις 3 Νοεμβρίου, η CMA CGM υπέγραψε συμφωνία για την απόκτηση μεριδίου 90% του τερματικού σταθμού FMS (Fenix Marine Services) στο Λος Άντζελες. Το εν λόγω μερίδιο επί του παρόντος κατέχει η EQT Infrastructure III και η αποτίμησή του ανέρχεται στα $2,3 δισ. Υπενθυμίζεται πως, καθώς η CMA CGΜ κατέχει ήδη μερίδιο 10%, μετά την επικύρωση της συμφωνίας θα αποτελεί αποκλειστικό ιδιοκτήτη του τερματικού FMS.

Επιπλέον, ο τερματικός FMS είναι ο τρίτος μεγαλύτερος τερματικός σταθμός της περιοχής Λος Άντζελες-Λονγκ Μπιτς σε όρους διακίνησης, καθώς η διαχειριστική του ικανότητα ανέρχεται σε περίπου 2,5 εκατ. TEUs.

Σημειώνεται πως η CMA CGM προσβλέπει σε σημαντικές επενδύσεις στον τερματικό, μεταξύ άλλων τη σταδιακή αύξηση στη διακίνησή του. Ακόμη, την επέκταση της σιδηροδρομικής πρόσβασης στον λιμένα, με στόχο τη δημιουργία ενός εκ των μεγαλύτερων σιδηροδρομικών υποδομών στις ΗΠΑ.

Παράλληλα, η επένδυση αυτή δεν είναι η πρώτη με φόντο τη στρατηγική επέκταση της CMA CGM στη διαχείριση τερματικών σταθμών. Άλλωστε, η εταιρεία έχει επενδύσει σε 49 τερματικούς σταθμούς σε 27 διαφορετικές χώρες, μέσω των θυγατρικών της CMA Terminals και Terminal Link.

Τέλος, στις αρχές του 2022, ο τερματικός σταθμός FMS θα υποδεχτεί το πρώτο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κατανάλωσης LNG της CMA CGM, το οποίο διαθέτει μεταφορική ικανότητα 15.000 TEUs και θα αξιοποιηθεί σε τακτικές γραμμές μεταξύ Ασίας και ΗΠΑ.

Φωτό: CMA CGM

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.