Στενότερη συνεργασία της Cosco Shipping Ports και του Silk Road Fund

Στενότερη συνεργασία της Cosco Shipping Ports και του Silk Road Fund

84
Στενότερη συνεργασία της Cosco Shipping Ports και του Silk Road Fund

Η κινεζική εταιρεία διαχείρισης τερματικών Cosco Shipping Ports Limited, σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε, ανακοίνωσε ότι η επενδυτική πλατφόρμα Navigator Investco Limited, που έχει δημιουργήσει από το 2019 σε συνεργασία με το Silk Road Fund, θα αποκτήσει όλες τις μετοχές της Cosco Shipping Ports (Rotterdam) και κατ’ επέκταση το μερίδιό (35%) της στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Euromax του Ρότερνταμ. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η Navigator Investco θα γίνει έμμεσος μέτοχος στο Euromax Terminal με μερίδιο 35%.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, λόγω των καλών επιχειρησιακών τους σχέσεων, Cosco Shipping Ports και Silk Road Fund είχαν προχωρήσει το 2019 στην ίδρυση της θυγατρικής εταιρείας Navigator Investco Limited, προκειμένου να αξιοποιήσουν την εμπειρία και τα πλεονεκτήματα των δύο μερών και να επεκτείνουν την στρατηγική τους συνεργασία μέσα από την ανάληψη νέων επενδύσεων τόσο στον λιμενικό κλάδο όσο και στους άνωθεν και κάτωθεν κρίκους της αλυσίδας εφοδιασμού ούτως ώστε να αποκομίσουν αμοιβαίες ωφέλειες.

Επί του παρόντος, η Cosco Shipping Ports και η TRD Investco Limited, η οποία αποτελεί εξ ολοκλήρου θυγατρική της Silk Road Fund, κατέχουν το 51% και το 49% αντίστοιχα του μετοχικού κεφαλαίου της Navigator Investco. Πέραν του τερματικού στον λιμένα του Ρότερνταμ, η Navigator Investco Limited είναι επίσης έμμεσος μέτοχος με μερίδιο 40,797% στο τερματικό CSP Abu Dhabi Terminal.

Η Cosco Shipping Ports έχει δεσμευτεί στην προσπάθεια ανάπτυξης ενός παγκόσμιου δικτύου τερματικών. Σε αυτό το πλαίσιο, η συνεργασία με το Silk Road Fund εκτιμάται ότι θα μεγιστοποιήσει τα πλεονεκτήματα που προκύπτουν από τη συνεργασία του βιομηχανικού και του χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Μάλιστα αναμένεται ότι τα δύο μέρη θα συνεχίσουν την εμβάθυνση της συνεργασίας τους στο μέλλον, μέσα από την περαιτέρω ανάληψη κοινών επενδύσεων στον λιμενικό κλάδο αλλά και μέσω της αναζήτησης λύσεων ολοκλήρωσης, προκειμένου να επιτευχθούν αμοιβαία επωφελή αποτελέσματα.

Φωτό: Cosco Shipping Ports

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.