Η έκκληση της FMC στις εταιρείες τακτικών γραμμών

Η έκκληση της FMC στις εταιρείες τακτικών γραμμών

37
Η έκκληση της FMC στις εταιρείες τακτικών γραμμών

Η Αμερικανική Ομοσπονδιακή Ναυτιλιακή Επιτροπή (FMC), σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, καλεί επισήμως τους μεγαλύτερους θαλάσσιους μεταφορείς στην αγορά των τακτικών γραμμών να υιοθετήσουν μια σειρά καλών πρακτικών, που σχετίζονται με την επιβολή επιβαρύνσεων καθυστέρησης (detention charges) και επισταλιών (demurrages). Στόχος είναι να υπάρχει σαφήνεια και βεβαιότητα αναφορικά με τον τρόπο και τον χρόνο (συνθήκες) επιβολής αυτών των τελών, αλλά και με τον τρόπο προσβολής των αμφισβητούμενων χρεώσεων.

Η διευθύνουσα σύμβουλος της αμερικανικής ρυθμιστικής αρχής, κ. Lucille Marvin, έκανε έκκληση για υιοθέτηση βέλτιστων πρακτικών σε ολόκληρο τον κλάδο, μέσω επιστολής που απέστειλε σε 25 εταιρείες στην αγορά των τακτικών γραμμών καθώς και στο Παγκόσμιο Συμβούλιο Ναυτιλίας (World Maritime Council), την εμπορική ένωση που εκπροσωπεί τις ναυτιλιακές εταιρείες στην εν λόγω αγορά.

Η κ. Marvin ηγείται του ελεγκτικού προγράμματος των θαλάσσιων μεταφορέων (VOCC Audit Program) και της ομάδας που έχει συσταθεί από τον Ιούλιο υπό την καθοδήγηση του προέδρου της Επιτροπής, κ. Daniel B. Maffei. Ειδικότερα, η ομάδα που ελέγχει τους θαλάσσιους μεταφορείς κάλεσε τις εννέα μεγαλύτερες εταιρείες τακτικών γραμμών (βάσει του μεριδίου αγοράς που κατέχουν) που προσεγγίζουν λιμένες των ΗΠΑ, να διερευνήσουν το κατά πόσο συμμορφώνονται με τον κανόνα της FMC αναφορικά με την επιβολή επιβαρύνσεων καθυστέρησης και επισταλιών, που θεσπίστηκε πέρυσι.

Μάλιστα, στο πλαίσιο των εργασιών της, η ελεγκτική ομάδα προέκρινε επίσης ενδεδειγμένες συμπεριφορές που ακολουθήθηκαν από μεμονωμένους θαλάσσιους μεταφορείς, οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν πρότυπο για όλους τους παίκτες της αγοράς.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, τον Μάιο του 2020, η Επιτροπή δημοσίευσε τελεσίδικη ερμηνευτική απόφαση για τον εύλογο χαρακτήρα των πρακτικών επιβολής επιβαρύνσεων καθυστέρησης και επισταλιών τόσο από τους θαλάσσιους μεταφορείς όσο και από τους διαχειριστές τερματικών. Βάσει της απόφασης, η βασική αρχή του κανόνα είναι ότι η ύπαρξη των τελών καθυστέρησης και των επισταλιών παροτρύνει τη γρηγορότερη κίνηση των φορτίων αλλά και την επιστροφή του εξοπλισμού.

Φωτό: Ishant Mishra/Unspash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.