Ένας νέος καινοτόμος κινητήρας κατανάλωσης αμμωνίας

Ένας νέος καινοτόμος κινητήρας κατανάλωσης αμμωνίας

245
Ένας νέος καινοτόμος κινητήρας κατανάλωσης αμμωνίας

Η MAN Energy Solutions υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας (MoU) με τις εταιρείες Mitsui E&S Machinery Co. Ltd. (MES-M) και Mitsui O.S.K. Lines (MOL) για την κατασκευή ενός κινητήρα διπλού καυσίμου, τον οποίο αναπτύσσει αυτή την περίοδο η MAN Energy Solutions και ο οποίος θα καταναλώνει ως καύσιμο αμμωνία.

Το εν λόγω μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει την ενημέρωση των εταίρων σχετικά με την πρόοδο που σημειώνει η MAN στο κομμάτι της ανάπτυξης του νέου κινητήρα, με απώτερο στόχο την υπογραφή μιας επιστολής προθέσεως (LoI), που θα οδηγήσει σε μια σύμβαση αγοράς ενός κινητήρα κατανάλωσης αμμωνίας μέσα στο 2023.

Ο Brian Østergaard Sørensen, αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος έρευνας και ανάπτυξης δίχρονων κινητήρων της MAN Energy Solutions, ανέφερε σχετικά με την υπογραφή του MoU: «Το συγκεκριμένο μνημόνιο υπογραμμίζει την κοινή μας δέσμευση για μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της ναυτιλίας και τονίζει τη φιλοδοξία μας να διασφαλίσουμε μια πορεία προς την επίτευξη μηδενικών καθαρών εκπομπών στον κλάδο των ποντοπόρων πλοίων. Παράλληλα, υποδεικνύει μία από τις πιθανές λύσεις για την απανθρακοποίηση του συνόλου της βιομηχανίας των θαλάσσιων μεταφορών».

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.