Η Ινδονησία «γυρνά την πλάτη» στις εξαγωγές εμπορευμάτων

Η Ινδονησία «γυρνά την πλάτη» στις εξαγωγές εμπορευμάτων

119
Η Ινδονησία «γυρνά την πλάτη» στις εξαγωγές εμπορευμάτων

Η Ινδονησία αναμένεται να «πατήσει φρένο» στις εξαγωγές βασικών εμπορευμάτων της προκειμένου να εστιαστεί σε άλλους κλάδους της οικονομίας που θα δημιουργήσουν νέες θέσειςς εργασίας, ανακοίνωσε πρόσφατα ο Ινδονήσιος πρόεδρος Joko Widodo.

Η Ινδονησία ήδη έχει απαγορεύσει τις εξαγωγές χαλκού, νικελίου και κασσίτερου, προκειμένου να δοθεί έμφαση σε βιομηχανίες όπως η παραγωγή μπαταριών για ηλεκτρικά αυτοκίνητα και η παραγωγή αλουμινίου.

«Μην εκπλαγείτε. Προχωρήσαμε στην απαγόρευση των εξαγωγών νικελίου. Τον επόμενο χρόνο μπορεί να σταματήσουμε τον βωξίτη, τον επόμενο χρόνο κάτι άλλο. Η εξαγωγή πρώτων υλών δεν προσθέτει αξία και δεν δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας», τόνισε ο πρόεδρος Widodo, προσθέτοντας ότι αυτή η πολιτική θα επηρεάσει όλα τα εμπορεύματα.

Παράλληλα εξετάζεται το ενδεχόμενο να διακοπούν οι εξαγωγές φοινικέλαιου, ωστόσο ο Ινδονήσιος πρόεδρος απέφυγε να προσδιορίσει το χρονοδιάγραμμα μιας τέτοιας εξέλιξης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.