Spin-off της Diana Shipping για τα παλαιότερα πλοία της

Spin-off της Diana Shipping για τα παλαιότερα πλοία της

360
Spin-off της Diana Shipping για τα παλαιότερα πλοία της
Φωτό αρχείου

Η Diana Shipping ανακοίνωσε πρόσφατα τη δημιουργία ενός spin-off μέσω θυγατρικής για τα τρία μεγαλύτερα σε ηλικία πλοία. Η spin-off εταιρεία ονόματι OceanPal Inc. θα λειτουργεί ως εταιρεία χαρτοφυλακίου για τα τρία πλοία και έχει αιτηθεί την είσοδό της στις αμερικανικές κεφαλαιαγορές και συγκεκριμένα στον Nasdaq. H συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 9 Νοεμβρίου.

Η κ. Σεμίραμις Παληού, CEO της Diana Shipping, σχολιάζοντας τη συναλλαγή ανέφερε: «Το spin-off του συνόλου των κοινών μετοχών της OceanPal Inc. αντιπροσωπεύει μια σημαντική απόδοση αξίας στους μετόχους μας, αντανακλώντας την ικανότητα της εταιρείας να αξιοποιήσει την ισχυρή αγορά των dry. Η διοίκηση της Diana θεωρεί ότι μια ξεχωριστή, εισηγμένη εταιρεία στον κλάδο του χύδην ξηρού φορτίου, εστιασμένη σε παλαιότερα πλοία και μικρότερης διάρκειας ναυλώσεις, θα ενισχύσει την αξία για τους μετόχους, παρέχοντας μεγαλύτερη έκθεση στη βραχυπρόθεσμη ναυλαγορά».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.