Εκτιμήσεις για πτώση της παγκόσμιας παραγωγής σιταριού

Εκτιμήσεις για πτώση της παγκόσμιας παραγωγής σιταριού

108
Εκτιμήσεις για πτώση της παγκόσμιας παραγωγής σιταριού

Αναθεωρημένη προς τα κάτω είναι η τελευταία εκτίμηση του αμερικανικού Υπουργείου Γεωργίας για την παγκόσμια παραγωγή σιταριού. Πιο συγκεκριμένα, στο τελευταίο World Agricultural Supply and Demand Estimates Report το αμερικανικό υπουργείο εκτιμά ότι το 2021/2022 η παραγωγή σιταριού θα αγγίξει τους 775,9 εκατ. τόνους. Στο αμέσως προηγούμενο report, η εκτίμηση έκανε λόγο για παραγωγή 780,3 εκατ. τόνων.

H μείωση αυτή αποδίδεται στην εκτιμώμενη μειωμένη παραγωγή από τις ΗΠΑ, τον Καναδά, τη Μέση Ανατολή και το Καζακστάν. Αντιθέτως, αμετάβλητη παρέμεινε η εκτίμηση για την παραγωγή σιταριού της Ρωσίας (72,5 εκατ. τόνοι), της Ουκρανίας (33 εκατ. τόνοι) και της Αυστραλίας (31,5 εκατ. τόνοι) το 2021-2022. Σε συμφωνία με την εκτίμηση για μειωμένη παραγωγή, το αμερικανικό υπουργείο αναμένει ότι τα τελικά αποθέματα σιταριού θα αγγίξουν τους 277,2 εκατ. τόνους (283,2 εκατ. τόνοι στο report Σεπτεμβρίου).

Στους 787,1 εκατ. τόνους εκτιμάται η παγκόσμια κατανάλωση λόγω εκτιμώμενης μείωσης της κατανάλωσης από ΗΠΑ, Καναδά, Αυστραλία, Ινδία και Νοτιοανατολική Ασία. Τέλος, ενδεχόμενη πτώση των εξαγωγών σιταριού από τον Καναδά θα αντισταθμιστεί από αυξήσεις σε Αυστραλία και ΕΕ, με αποτέλεσμα οι παγκόσμιες εξαγωγές να εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στους 199,6 εκατ. τόνους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.