Τσιπ και πλοία, oι μοναδικοί σκόπελοι στην αναπτυξιακή πορεία της Tesla

Τσιπ και πλοία, oι μοναδικοί σκόπελοι στην αναπτυξιακή πορεία της Tesla

229
Τσιπ και πλοία, oι μοναδικοί σκόπελοι στην αναπτυξιακή πορεία της Tesla

Η έλλειψη τσιπ αλλά και πλοίων αποτελεί τον μοναδικό σκόπελο στη συνέχιση της φρενήρους αναπτυξιακής πορείας της Tesla, σύμφωνα με τον CEO της, Elon Musk.

Στην πρόσφατη ετήσια συνάντηση των μετόχων της εταιρείας στο Τέξας, ο κ. Musk ανέφερε: «Είχαμε μια φανταστική χρονιά, με ρεκόρ παραδόσεων οχημάτων. Φαίνεται ότι οι πιθανότητες είναι καλές για να συνεχιστεί αυτό εάν εξασφαλίσουμε και τα απαραίτητα τσιπ που χρειαζόμαστε. Ας ελπίσουμε ότι η έλλειψη που παρατηρείται θα μετριαστεί».

Την ίδια ώρα, ο επικεφαλής της Tesla και ένας εκ των πλουσιότερων ανθρώπων του κόσμου έκανε ειδική μνεία στις προκλήσεις των εφοδιαστικών αλυσίδων: «Μία από τις κυριότερες προκλήσεις που αντιμετωπίσαμε το γ΄ τρίμηνο ήταν η εξασφάλιση πλοίων».

Βέβαια, παρά τις όποιες ανισορροπίες στις εφοδιαστικές αλυσίδες, η Τesla κατέγραψε παραδόσεις οχημάτων που άγγιξαν το γ΄ τρίμηνο τις 241.300, αριθμός αυξημένος κατά 73% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι και 20% σε σχέση με το β΄ τρίμηνο. Φαίνεται ωστόσο ότι η Tesla αποτέλεσε την εξαίρεση στον κανόνα, καθώς στις ΗΠΑ οι πωλήσεις αυτοκινήτων υποχώρησαν αισθητά το τρίμηνο που πέρασε. Οι πωλήσεις αυτοκινήτων της General Motors Co. στην εγχώρια αγορά μειώθηκαν κατά ένα τρίτο.

Και μπορεί η έλλειψη τσιπ να είναι καθολική, το γεγονός όμως ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρειάζονται τρεις με πέντε φορές περισσότερα τσιπ απ’ ό,τι τα συμβατικά αυτοκίνητα καταδεικνύει την ξεκάθαρη δυναμική της Tesla στη βιομηχανία.

Η κατάσταση στις εφοδιαστικές αλυσίδες ώθησε την Tesla στην αύξηση των τιμών αυτοκινήτων, ωστόσο σύμφωνα με τον Musk η αύξηση αυτή είναι παροδική.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.