Ρωσία: Αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας στην Αρκτική

    89
    Ρωσία: Αύξηση της στρατιωτικής παρουσίας στην Αρκτική

    Οι κινήσεις της Ρωσίας με φόντο την Αρκτική καταδεικνύουν την επιμονή της στην ανάδειξη του Βόρειου Περάσματος σε κύρια θαλάσσια διαδρομή. Πέρα από σημαντικές επενδύσεις σε projects ενέργειας αλλά και σε πλοία που δύνανται να πλεύσουν στο Βόρειο Πέρασμα, η Μόσχα εξετάζει την αύξηση και την ανανέωση της στρατιωτικής της παρουσίας σε αυτό, βάσει πηγών του ρωσικού πρακτορείου ειδήσεων TASS.

    Ειδικότερα, εξετάζεται η δημιουργία νέας στρατιωτικής μονάδας στο Πολεμικό Ναυτικό της Ρωσίας, η οποία θα είναι επιφορτισμένη με την ενίσχυση της ασφάλειας στο Βόρειο Πέρασμα και της αρκτικής ακτογραμμής. Η εν λόγω μονάδα, εφόσον δημιουργηθεί, θα λειτουργεί μεν ως ξεχωριστή οντότητα, ωστόσο εντός του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού.

    Συνεπώς, η δημιουργία της νέας μονάδας θα επιτρέψει στον Βόρειο Στόλο και στον Στόλο του Ειρηνικού του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού να επικεντρωθούν σε άλλου είδους στρατιωτικές επιχειρήσεις. Τέλος, βάσει δηλώσεων των πηγών του TASS, η Μόσχα προσβλέπει στην κατασκευή πλοίων και στην παραγωγή ειδικού εξοπλισμού, με επίκεντρο την πλεύση της μεραρχίας στο Βόρειο Πέρασμα.

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.