Σε ελεύθερη πτώση τα αποθέματα άνθρακα της Ινδίας

Σε ελεύθερη πτώση τα αποθέματα άνθρακα της Ινδίας

63
Σε ελεύθερη πτώση τα αποθέματα άνθρακα της Ινδίας

Σημαντική μείωση καταγράφουν τα αποθέματα άνθρακα της Ινδίας, εξέλιξη που ενδέχεται να οδηγήσει την ασιατική χώρα σε ακριβές εισαγωγές ή/και μπλακάουτ.

Τα αποθέματα άνθρακα της Ινδίας έχουν μειωθεί στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Νοέμβριο του 2017, σύμφωνα με την Κεντρική Αρχή Ηλεκτρισμού της χώρας. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το γεγονός πως στις 24 Σεπτεμβρίου μονάδες ηλεκτροπαραγωγής ισχύος 124 gigawatts, δηλαδή πάνω από το 60% της ηλεκτροπαραγωγικής δυναμικότητας με τη χρήση άνθρακα, είχαν αποθέματα για λιγότερο από μία εβδομάδα.

Αναλυτές σημειώνουν ότι, καθώς τα περιθώρια στενεύουν, τα εγχώρια εργοστάσια ηλεκτροπαραγωγής άνθρακα θα κληθούν να στραφούν σε εισαγωγές εν μέσω πολύ αυξημένων τιμών διεθνώς. Όπως σημειώνουν, η χώρα έχει καταφέρει να επεκτείνει την ηλεκτροπαραγωγική της δυναμικότητα, ωστόσο έχει «παραμελήσει» να αυξήσει τις υποδομές παραγωγής προκειμένου να καλυφθεί η ζήτηση. Άλλωστε, η ζήτηση για ηλεκτρικό ρεύμα τον Ιούλιο και τον Αύγουστο αυξήθηκε κατά παραπάνω από 10% και 18% αντίστοιχα. Αξίζει, τέλος, να σημειωθεί ότι ήδη η ινδική οικονομία είναι αντιμέτωπη με τις πολύ υψηλές τιμές πετρελαιοειδών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.