Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τον Πειραιά

Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τον Πειραιά

207
Πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τον Πειραιά

«Ο κ. Μητσοτάκης, γνωρίζοντας ότι είναι σε αποδρομή και έχοντας μπει σε έναν κύκλο αναπότρεπτης φθοράς, επιταχύνει το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας», τόνισε ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Τζανακόπουλος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5».

Αναφερθείς στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τη μεταβίβαση επιπλέον 16% των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO, έκανε λόγο για «σκανδαλώδη παρέμβαση της κυβέρνησης, η οποία ψευδώς ισχυρίζεται ότι δεν ευθύνεται η COSCO για τη μη ολοκλήρωση των επενδυτικών κινήσεων που προβλέπονταν από την επενδυτική σύμβαση του 2016». «Ο κ. Σταϊκούρας και ο κ. Πλακιωτάκης φέρουν τεράστια ευθύνη, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να φέρει προφανώς το κύριο βάρος αυτής της επιλογής», υπογράμμισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

«Πρόκειται για άλλη μία κίνηση εις βάρος του δημοσίου συμφέροντος», πρόσθεσε, «λίγες μέρες μετά την ανακοίνωση του ξεπουλήματος της ΔΕΗ». «Και στις δύο αυτές υποθέσεις δε, υπάρχει και οσμή σκανδάλου», σημείωσε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. «Όταν στην υπόθεση του ΟΛΠ αφενός, έχουμε ψευδείς βεβαιώσεις των αρμόδιων υπουργών ότι δεν έχει ευθύνη η COSCO για τη μη ολοκλήρωση των επενδύσεων και όταν στη ΔΕΗ αφετέρου, είχαμε όλες τις προηγούμενες μέρες ενδείξεις για χειραγώγηση των μετοχών, τα πράγματα αρχίζουν και γίνονται πολύ σκοτεινά», επισήμανε με νόημα, λέγοντας ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις για όλες αυτές τις διαδικασίες».

Από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε: «Η κυβέρνηση θεωρεί την επένδυση του ΟΛΠ στο λιμάνι του Πειραιά κομβικής σημασίας για την πόλη, την τοπική κοινωνία, την εθνική οικονομία, αλλά και τη γεωστρατηγική θέση της πατρίδας μας στην ευρύτερη περιοχή. Με την τροποποίηση της σύμβασης Σύμβασης του 2016, διασφαλίζουμε την εξέλιξη της επένδυσης, διασφαλίζουμε τα συμφέροντα του Ελληνικού Δημοσίου, διασφαλίζουμε πολλά και σημαντικά οφέλη για την ελληνική οικονομία και την τοπική κοινωνία».

«Είναι γεγονός», συνέχισε ο κ. Πλακιωτάκης, «ότι έχει καθυστερήσει το πρόγραμμα υποχρεωτικών επενδύσεων, αφού το συμβασιοποιημένο κομμάτι είναι πολύ κοντά στο 90%, αλλά το ποσοστό ολοκλήρωσης των έργων ανέρχεται στο 33,9%. Οι αιτίες της καθυστέρησης είναι πολλές και σύνθετες και – προφανώς – σε περίπτωση διαμάχης μεταξύ των δύο πλευρών, θα έκριναν τα δικαστήρια ποιες ήταν και κατά πόσο κάθε μία θα οφειλόταν σε υπαιτιότητα της μίας, της άλλης ή και των δύο πλευρών».

Ο κ. Πλακιωτάκης τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση δεν επέλεξε το δρόμο της διαμάχης, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ. «Στο μηδενισμό του ΣΥΡΙΖΑ, απαντάμε με έργο. Στην κινδυνολογία του ΣΥΡΙΖΑ, απαντάμε με σίγουρες κινήσεις. Στο λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ, απαντάμε με υπευθυνότητα», κατέληξε ο κ. Πλακιωτάκης.

Φωτό: ΟΛΠ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.