Η Shell επιστρατεύει ηλεκτρικά ferries

Η Shell επιστρατεύει ηλεκτρικά ferries

114
Η Shell επιστρατεύει ηλεκτρικά ferries

Η Shell προέβη σε συμφωνία με τη σιγκαπουριανή Penguin International Limited περί της ανάπτυξης, της κατασκευής και της διαχείρισης ferries ηλεκτρικής ενέργειας, όπως ανακοίνωσε ο ενεργειακός κολοσσός την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.

Τα εν λόγω ηλεκτρικά ferries θα χρησιμοποιηθούν για τη μεταφορά εργαζομένων και επισκεπτών από την ενδοχώρα της Σιγκαπούρης στο νησί Bukom, όπου βρίσκονται διυλιστήρια και εργοστάσια χημικών της Shell. Αξίζει να σημειωθεί πως αυτά τα ferries θα αντικαταστήσουν τα πλοία κατανάλωσης συμβατικών καυσίμων που χρησιμοποιεί επί του παρόντος η Shell για τις προαναφερθείσες μετακινήσεις.

Επιπλέον, τα ηλεκτρικά ferries αναμένεται να καθελκυστούν το 2023 και θα έχουν μεταφορική ικανότητα 200 ανθρώπων. Για τις λειτουργίες τους θα χρησιμοποιούνται μπαταρίες λιθίου των 1,2 MWh και τα πλοία θα ταξιδεύουν με ταχύτητα άνω των 20 κόμβων. Ακόμη, η φόρτισή τους θα πραγματοποιείται σε εγκαταστάσεις τις οποίες επίσης αναμένεται να αναπτύξει, να κατασκευάσει και να διαχειριστεί η Penguin.

Τέλος, αφότου τεθεί σε λειτουργία, ο στόλος των ηλεκτρικών ferries θα είναι ο πρώτος του είδους του στη Σιγκαπούρη, όπως και ο πρώτος για τη Shell παγκοσμίως.

Φωτό: Incat Crowther UK

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.