Νέο διατροπικό ενδοχώριο τερματικό στην κεντρική Ευρώπη

Νέο διατροπικό ενδοχώριο τερματικό στην κεντρική Ευρώπη

36
Νέο διατροπικό ενδοχώριο τερματικό στην κεντρική Ευρώπη
Φωτό: Neil Hall/AΠΕ-ΜΠΕ

Η εταιρεία logistics και διατροπικών μεταφορών METRANS, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, έθεσε προ ολίγων ημερών τις βάσεις για την έναρξη των εργασιών κατασκευής ενός νέου ενδοχώριου τερματικού στο Zalaegerszeg της Ουγγαρίας, επεκτείνοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο το δίκτυο τερματικών που βρίσκονται υπό τον έλεγχό της.

Μάλιστα, η στρατηγική θέση του τερματικού στα δυτικά της χώρας δύναται να καλύψει, σύμφωνα με την εταιρεία, την αυξανόμενη ζήτηση για μεταφόρτωση και διανομή των εμπορευματοκιβωτίων που καταφθάνουν στους λιμένες του Κόπερ, της Ριέκα, της Τεργέστης και του Πειραιά προς την υπόλοιπη Ευρώπη. Το τερματικό, το οποίο εκτιμάται ότι θα λειτουργήσει εντός του 2023, θα εξυπηρετεί κατά κύριο λόγο τόσο τη νότια και νοτιοανατολική Ευρώπη όσο και τον εμπορευματικό διάδρομο της Αδριατικής, ενώ παράλληλα θα διαθέτει τακτικές σιδηροδρομικές συνδέσεις με σημαντικούς μεταφορικούς κόμβους της Βόρειας Ευρώπης.

Η συνολική επένδυση εκτιμάται ότι θα φτάσει τα 40 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται επίσης να δημιουργήσει πάνω από 120 νέες θέσεις εργασίας. Mέσω της συγκεκριμένης επένδυσης, η METRANS, η οποία αποτελεί θυγατρική της εταιρείας διαχείρισης λιμενικών τερματικών ΗΗLA, αναμένεται να ενισχύσει περαιτέρω τη θέση της στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Αξίζει να επισημανθεί ότι η εταιρεία, μεταξύ των 17 ενδοχώριων τερματικών που διαθέτει, διαχειρίζεται ακόμα ένα στην Ουγγαρία και συγκεκριμένα στη Βουδαπέστη, το οποίο από την έναρξη της λειτουργίας του, το 2017, έχει σχεδόν διπλασιάσει τον όγκο των διακινηθέντων εμπορευματοκιβωτίων, φτάνοντας τα 450.000 ΤΕUs το 2020 (250.000 το 2017).

Φωτό: Neil Hall/AΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.