Η δέσμευση της ναυτιλίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

Η δέσμευση της ναυτιλίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

96
Η δέσμευση της ναυτιλίας για την αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης

«Η ναυτιλιακή κοινότητα δεσμεύεται για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής», τονίζει σε συνέντευξή του ο Kitack Lim, Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ, στο πλαίσιο του London International Shipping Week.

Στη συνέντευξή του ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ υπογραμμίζει τις συλλογικές προσπάθειες του κλάδου στον δρόμο προς την απανθρακοποίηση. Ερωτηθείς για την κριτική που δέχεται ο ΙΜΟ σε ό,τι αφορά την ταχύτητα με την οποία δρα, ο ίδιος κάνει ειδική αναφορά στον EEXI, στον CII και στο carbon index rating system, το οποίο «είναι ένα άνευ προηγουμένου σχήμα στην ιστορία του ΙΜΟ και μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον ιδιωτικό τομέα ως κίνητρο για απανθρακοποίηση έως το 2023».

«Σύμφωνα με την αρχική μας πολιτική, το 2018, αναμένεται να αναβαθμίσουμε τις φιλοδοξίες και τους στόχους μας και να υιοθετήσουμε περαιτέρω μέτρα για την επίλυση ζητημάτων της κλιματικής αλλαγής. Συνεπώς, είμαστε στον σωστό δρόμο», τονίζει ο κ. Lim.

Την ίδια ώρα, εξηγεί πως ο ΙΜΟ υποστηρίζει τις προσπάθειες για την ανάπτυξη και την εφαρμογή νέων τεχνολογιών και εναλλακτικών καυσίμων, σκιαγραφώντας τα παγκόσμια projects, τα οποία στοχεύουν στο να διασφαλιστεί ότι «κανείς δεν μένει πίσω» στη μετάβαση αυτή της ναυτιλίας.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΙΜΟ τονίζει, τέλος, ότι οι ραγδαίες αυτές αλλαγές θα αποτελέσουν ένα παράθυρο ευκαιρίας για την προστασία του περιβάλλοντος αλλά και για την ανάπτυξη της ίδιας της ναυτιλιακής βιομηχανίας.

Μπορείτε να δείτε τη συνέντευξη του Kitack Lim παρακάτω:

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.