Θάνος Καρατζιάς: Το Greek Maritime Golf Event έχει εξελιχθεί σε ένα τουρνουά-...

Θάνος Καρατζιάς: Το Greek Maritime Golf Event έχει εξελιχθεί σε ένα τουρνουά- θεσμό

272
Θάνος Καρατζιάς: Το Greek Maritime Golf Event έχει εξελιχθεί σε ένα τουρνουά- θεσμό
Φωτό: Charis Akriviadis, Greek Maritime Golf Event

Με αφορμή το Greek Maritime Golf Event που υλοποιήθηκε στις 3-5 Σεπτεμβρίου 2021, στην Costa Navarino, στη Μεσσηνία υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γκολφ, ο Θάνος Καρατζιάς αναγνωρισμένος Έλληνας PGA golfer και διοργανωτής του Greek Maritime Golf Event μιλά στα Ναυτικά Χρονικά για τη διοργάνωση αλλά και για τη σχέση του γκολφ με τη ναυτιλία

Ποιος είναι ο σκοπός του Greek Maritime Golf Event;

Αισθάνομαι πολύ υπερήφανος που το Greek Maritime Golf Event ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Πιστεύω πως καταφέραμε και αναδείξαμε τον γκολφικό τουρισμό της Μεσσηνίας ενώ διοργανώσαμε ένα τουρνουά υψηλών απαιτήσεων με απόλυτη ασφάλεια και με ένα αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο

Βέβαια, για μια ακόμη χρονιά, παραμείναμε πιστοί στον σκοπό μας. Ο σκοπός του Greek Maritime Golf Event είναι τριπλός: στοχεύει στην ευχαρίστηση μέσα από ένα παιχνίδι γκολφ, στον ευγενή ανταγωνισμό ανάμεσα στις ομάδες, καθώς και στη χαλάρωση αλλά και στη γνήσια επαφή με τη φύση.

Εύχομαι πως επιτύχαμε και τους 3 σκοπούς.

Παράλληλα, ένας επιπλέον σκοπός της διοργάνωσης είναι να μπορούμε να προσφέρουμε στο κοινωνικό σύνολο. Φέτος διοργανώσαμε ένα silent auction, στο οποίο δημοπρατήθηκαν 32 αντικείμενα θρύλων του γκολφ και αθλητών παγκόσμιας κλάσης, με σκοπό να στηρίξουμε την Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ που διεκδικεί παρέμβαση στην προσπάθεια ο καρκίνος παιδικής και εφηβικής ηλικίας να πάψει να είναι θέμα ταμπού, αλλά και να βρεθούν όσο το δυνατό περισσότεροι σύμμαχοι ώστε κάθε παιδί που νοσεί να έχει πρόσβαση σε υψηλού επιπέδου νοσηλεία, αποτελεσματική θεραπεία και, τελικά, δικαίωμα στη ζωή. Είμαστε χαρούμενοι καθώς η ναυτιλία στήριξε έμπρακτα την ενέργεια μας και το συνολικό ποσό που συλλέξαμε και διαθέσαμε απευθείας στο ΚΑΡΚΙΝΑΚΙ ξεπέρασε τα 5.000 ευρώ.

Φωτό: Mike Tsolis, Greek Maritime Golf Event
Φωτό: Mike Tsolis, Greek Maritime Golf Event

Σε ποιους απευθύνεται η συγκεκριμένη διοργάνωση;

Το Greek Maritime Golf Event απευθύνεται αποκλειστικά σε στελέχη της ναυτιλιακής βιομηχανίας και δεν είναι μια καινούργια διοργάνωση. Φέτος έλαβε χώρα το 7ο κατά σειρά τουρνουά και έχει -οπωσδήποτε πλέον- αποκτήσει τους τακτικούς συμμετέχοντες και φαν.

Στο πλαίσιο βέβαια της διοργάνωσης, εκτός από τα τουρνουά, έλαβαν χώρα και μαθήματα γκολφ καθώς και putting competition για τους πιο αρχάριους παίκτες.

Ποιο είναι το highlight του φετινού Greek Maritime Golf event; Ποιοι λόγοι οδήγησαν στην επιλογή της Costa Navarino για τη φιλοξενία της διοργάνωσης;

Πιστεύω πως το τουρνουά έδωσε μια ανάσα στους παίχτες των 17 ναυτιλιακών ομάδων, σε μια μάλιστα ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο, τηρώντας όμως στο ακέραιο όλα τα προβλεπόμενα υγειονομικά μέτρα προστασίας.

Η αλήθεια είναι πως η Costa Navarino έχει δυο από τα καλύτερα γήπεδα γκολφ στην Ελλάδα και αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο όμορφα resort για τέτοιου είδους αγώνες. Άλλωστε, η μοναδική μεσσηνιακή ομορφιά, με τα ελαιόδεντρα εκατοντάδων ετών συνθέτει ένα ιδανικό τοπίο για γκολφ.

Για πρώτη φορά στο τουρνουά, πραγματοποιήθηκε επίσης μια μυστική δημοπρασία, στην οποία δημοπρατήθηκαν 32 αντικείμενα θρύλων του γκολφ όπως οι Gary Player, Tiger Woods, Roy Mcllroy και αθλητών παγκόσμιας κλάσης, όπως μεταξύ άλλων του πρωταθλητή & MVP των τελικών του NBA, Γιάννη Αντετοκούνμπο, του NFL, Tom Brady και του τένις, Serena Williams.

Με ποιους τρόπους συνδέεται το γκολφ με τη ναυτιλία;

Το γκολφ είναι ένα άθλημα που συνδυάζει τη σωματική άσκηση με τις κοινωνικές επαφές, σε έναν χώρο όπου ενδείκνυνται και οι επαγγελματικές επαφές. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο πιστεύω πως το γκολφ συνδέεται άμεσα και αφορά το σύνολο της ναυτιλιακής βιομηχανίας. Επίσης, η άθληση στην ύπαιθρο, προσφέρει μια μοναδική ελευθερία σε κάθε παίκτη. Τα δε χαρακτηριστικά του αέρα και της θάλασσας που είναι έντονα στη ναυτιλία, μπορεί κανείς να τα συναντήσει και σε ένα γήπεδο γκολφ όπως αυτά που αγωνίστηκαν οι συμμετέχοντες, προσφέροντας τους ακόμα περισσότερη οικειότητα με το περιβάλλον.

Ποια είναι η δυναμική του γκολφ στην Ελλάδα σήμερα;

Πιστεύω πως απομένουν πολλά ακόμη να γίνουν για το γκολφ στην Ελλάδα. Αναμφίβολα υπάρχει μια συνεχώς αυξανόμενη δυναμική, η οποία και ελπίζω να συνεχιστεί. Η Birdie Events είναι εδώ και πάντα έτοιμη να αναλάβει υψηλού επιπέδου διοργανώσεις γκολφ και φυσικά να μεγαλώσει το Greek Maritime Golf Event όχι ποσοτικά αλλά ποιοτικά κάθε χρόνο. Επόμενος σταθμός θα είναι τον Δεκέμβριο το Greek Maritime Golf Event στη Γλυφάδα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.