Κίνα: Οριακή πτώση των εισαγωγών σόγιας τον Αύγουστο

Κίνα: Οριακή πτώση των εισαγωγών σόγιας τον Αύγουστο

54
Κίνα: Οριακή πτώση των εισαγωγών σόγιας τον Αύγουστο

Σε χαμηλότερα επίπεδα κινήθηκαν οι εισαγωγές σόγιας της Κίνας τον Αύγουστο, καταγράφοντας πτώση 1,15% σε σύγκριση με τον Αύγουστο του 2020, όπως καταδεικνύουν τελωνειακά δεδομένα της χώρας, βάσει δημοσιεύματος του Reuters. Συγκεκριμένα, η Κίνα εισήγαγε 9,49 εκατ. τόνους σόγιας τον φετινό Αύγουστο. Σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2021, οπότε οι εισαγωγές σόγιας είχαν διαμορφωθεί στους 8,67 εκατ. τόνους, ο Αύγουστος κατέγραψε αύξηση της τάξεως του 9,46%. Υπενθυμίζεται πως η δεύτερη ισχυρότερη οικονομία του πλανήτη αποτελεί τον κυριότερο προορισμό των εμπορευμάτων σόγιας.

Σημειώνεται πως, τους πρώτους μήνες του έτους, είχε παρατηρηθεί μια τάση αύξησης των εισαγωγών του αγροτικού προϊόντος, καθώς υπήρχαν προσδοκίες για

αύξηση της ζήτησης στο φόντο της ανάκαμψης του κτηνοτροφικού κλάδου από την αφρικανική πανώλη. Ωστόσο, η ζήτηση εμφανίστηκε μειωμένη και, σε συνδυασμό με τις αυξημένες τιμές παγκοσμίως, ώθησε προς τα κάτω τα περιθώρια κέρδους των εισαγωγέων σόγιας.

Τέλος, παραδοσιακά οι εμπορευματικές ροές σόγιας προς την Κίνα εμφανίζουν άνοδο προς τα τέλη Αυγούστου και τον Σεπτέμβριο, καθώς οι ανάγκες σίτισης των χοίρων αυξάνονται. Ωστόσο, λόγω της ανόδου των εισαγωγών που παρατηρήθηκαν νωρίτερα το 2021, η χώρα έχει αρκετά αποθέματα, οπότε και οι ροές αναμένεται να εμφανιστούν μειωμένες.

Φωτό: Frank Perry/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.