Το άνοιγμα των forwarders στις εναέριες εμπορευματικές μεταφορές

Το άνοιγμα των forwarders στις εναέριες εμπορευματικές μεταφορές

43
Το άνοιγμα των forwarders στις εναέριες εμπορευματικές μεταφορές

Μεγαλώνει η λίστα με τους μεγάλους διαμεταφορείς (forwarders) που μισθώνουν δικά τους αεροσκάφη προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των φορτωτών, οι οποίοι, μετά την πανδημία, επιζητούν τόσο ταχύτητα όσο και διαθέσιμη χωρητικότητα για τη μεταφορά των εμπορευμάτων τους.

Η εταιρεία διαμεταφορών Geodis ανακοίνωσε και αυτή τη μακροχρόνια μίσθωση ενός μετασκευασμένου εμπορευματικού αεροσκάφους τύπου Α300-300. Με δεδομένη την αυξημένη ζήτηση για εναέριες εμπορευματικές μεταφορές και τη μειωμένη διαθέσιμη χωρητικότητα στην αγορά, η Geodis προέβη για πρώτη φορά στη μίσθωση του δικού της αεροσκάφους, προκειμένου να καταπολεμήσει τις ελλείψεις χωρητικότητας αλλά και για να αναβαθμίσει τις εναέριες εμπορευματικές της υπηρεσίες, παρέχοντας βιώσιμες λύσεις μεταφοράς μεταξύ Ευρώπης, Αμερικής και Ασίας.

Η Geodis σχεδιάζει αρχικώς το Α300-300 να πετάει μεταξύ Άμστερνταμ, Λονδίνου και Σικάγο τρεις φορές την εβδομάδα, ωστόσο όσο προχωράμε προς την περίοδο αιχμής, το αεροσκάφος θα εκτελεί επίσης δρομολόγια μεταξύ Ευρώπης (Άμστερνταμ) και Ασίας (Χονγκ Κονγκ). Τέλος, το αεροσκάφος θα διατίθεται και στους πελάτες της εταιρείας για την αποκλειστική μεταφορά των εμπορευμάτων τους.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό αντιπρόεδρο της Geodis, κ. Martin-Neuville: «H παρεχόμενη εναέρια υπηρεσία AirDirect της Geodis έχει εκτελέσει έως τώρα πάνω από 650 πτήσεις τσάρτερ μεταξύ Ασίας, Ευρώπης, Βόρειας και Νότιας Αμερικής, προκειμένου να ανταποκριθεί στις ανάγκες μεταφοράς των πελατών της ανά τον κόσμο. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, «η εμπειρία που αποκτήθηκε από αυτές τις πτήσεις μάς οδήγησε στη μίσθωση του δικού μας εμπορευματικού αεροσκάφους». Το γεγονός αυτό «θα παρέχει στους πελάτες αξιόπιστο πρόγραμμα πτήσεων, υπό τον επιχειρησιακό έλεγχο της Geodis, το οποίο θα τους βοηθήσει να ξεπεράσουν τους σημαντικούς περιορισμούς και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι εφοδιαστικές τους αλυσίδες».

Φωτό: geodis.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.