Εταιρείες λιανικής με το βλέμμα στις μη επανδρωμένες υπηρεσίες διανομής προϊόντων

Εταιρείες λιανικής με το βλέμμα στις μη επανδρωμένες υπηρεσίες διανομής προϊόντων

28
Εταιρείες λιανικής με το βλέμμα στις μη επανδρωμένες υπηρεσίες διανομής προϊόντων

Η εταιρία διανομής Dada Nexus Limited που συμμετέχει στον χρηματιστηριακό δείκτη Nasdaq, λειτουργεί ως πλατφόρμα πωλήσεων λιανικής και έχει έδρα τη Σανγκάη, ανακοίνωσε ότι η θυγατρική της, Dada Now άρχισε την παροχή μη επανδρωμένων υπηρεσιών διανομής προϊόντων για τη λέσχη αποθήκης Sam’s Club, που είναι ιδιοκτησίας της Walmart.

Η Dada και η JD. Logistics Inc., εταιρία διανομής της μεγάλης εταιρίας ηλεκτρονικού εμπορίου JD.com προσάρμοσαν μη επανδρωμένα οχήματα διανομής για τις ανάγκες του Sam’s Club.

Μέχρι τώρα, δύο τέτοια οχήματα έχουν αναπτυχθεί στην αναφερόμενη αποθήκη στη Νότια Οδό Ντισένγκ, στην περιοχή Ντασίνγκ νοτίως του Πεκίνου, παρέχοντας υπηρεσίες για την γύρω περιοχή, καλύπτοντας ακτίνα τριών με πέντε τετραγωνικών χιλιομέτρων.

Τα μη επανδρωμένα οχήματα μεταφέρουν τα προϊόντα στα τετράγωνα των κτιριακών συγκροτημάτων και σε κοινότητες κατοικιών, ενώ οι διανομείς της Dada είναι υπεύθυνοι για την τελική διανομή τους στην πόρτα των πελατών.

Σύμφωνα με τη λέσχη Sam’s Club η επιχείρηση ηλεκτρονικού εμπορίου για τα μέλη που λαμβάνουν την οικονομικά ακριβή υπηρεσία, αυξάνεται ταχύτατα, ενώ η συνεργασία με την Dada Now αναμένεται ότι θα βελτιώσει τη λειτουργικότητα των διανομών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Φωτό: Xinhua/Ren Chao/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.