Τα τελευταία δεδομένα για τις παραγγελίες πλοίων

Τα τελευταία δεδομένα για τις παραγγελίες πλοίων

673
Τα τελευταία δεδομένα για τις παραγγελίες πλοίων

Η πορεία των παραγγελιών νεότευκτων πλοίων τον Αύγουστο παρουσιάζεται, μεταξύ άλλων, στη μηνιαία έκθεση της VesselsValue. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι, για ακόμα έναν μήνα, στην κορυφή των παραγγελιών βρέθηκαν τα containerships. Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο οι παραγγελίες containerships άγγιξαν τις 30 και από τις αρχές του έτους έχουν ανέλθει σε 379, σύμφωνα με στοιχεία της VesselsValue. To αντίστοιχο διάστημα το 2020 και το 2019, οι παραγγελίες για πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ήταν 41 και 59.

Η τεράστια αυτή αύξηση τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση είναι απόρροια της πολύ καλής απόδοσης της ναυλαγοράς το 2021. Άλλωστε, η εκτόξευση της ζήτησης για containerships έχει οδηγήσει και σε ναυλώσεις πλοίων μεταφοράς ξηρού φορτίου για τον σκοπό αυτόν, μια τάση η οποία δεν είναι συνήθης.

Σε ό,τι αφορά τα δεξαμενόπλοια, οι 138 παραγγελίες μεταξύ Ιανουαρίου-Ιουλίου 2021 αυξήθηκαν σε 140 έως τον Αύγουστο. Αντίστοιχα, οι παραγγελίες bulkers άγγιξαν τις 107 για το χρονικό διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου-Αυγούστου (102 μεταξύ Ιανουαρίου-Ιουλίου). Υπερδιπλάσιες σε σχέση με το διάστημα Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020 είναι οι αντίστοιχες φετινές παραγγελίες gas carriers. Ειδικότερα, 53 ήταν οι εν λόγω παραγγελίες πέρυσι, ενώ φέτος έχουν αγγίξει τις 112, σύμφωνα με τη μηνιαία έκθεση της VesselsValue.

Παραγγελίες την περίοδο Ιανουαρίου - Αυγούστου για τα έτη 2019-2020-2021, Δεδομένα: VesselsValue (Έκθεση Αυγούστου)
Παραγγελίες την περίοδο Ιανουαρίου – Αυγούστου για τα έτη 2019-2020-2021, Δεδομένα: VesselsValue (Έκθεση Αυγούστου)

Φωτό: YONHAP/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.