Ταξίδι-ορόσημο με μη επανδρωμένο πλοίο στην Ιαπωνία

Ταξίδι-ορόσημο με μη επανδρωμένο πλοίο στην Ιαπωνία

547
Ταξίδι-ορόσημο με μη επανδρωμένο πλοίο στην Ιαπωνία

Αυτόνομο πλοίο θα πραγματοποιήσει ταξίδι 380 χλμ., στην Ιαπωνία, όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό μέσο Βloomberg. Συγκεκριμένα, πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων θα ξεκινήσει από το Tokyo Bay με κατεύθυνση την Ise, παράκτια πόλη της περιφέρειας Mie. Το ταξίδι είναι προγραμματισμένο για τον Φεβρουάριο του 2022 και θα αποτελέσει το πρώτο ταξίδι παγκοσμίως όπου ένα μη επανδρωμένο πλοίο δοκιμάζεται σε περιοχή με μεγάλη ναυτιλιακή κίνηση.

Σε γενικότερο πλαίσιο, οι φιλοδοξίες της Ιαπωνίας δεν σταματούν στην επιτυχή ολοκλήρωση του προαναφερθέντος ταξιδιού. Το Nippon Foundation, που στηρίζει την ανάπτυξη αυτόνομων πλοίων της χώρας, επιθυμεί την αυτοματοποίηση του 50% των εσωτερικών πλόων έως το 2040.

Επιπλέον, το Nippon Foundation υποστηρίζει πως η αυτοματοποίηση των εσωτερικών πλόων θα έχει αποφέρει περίπου $9 δισ. στην οικονομία της Ιαπωνίας έως το 2040. Επιπλέον, δύναται να έχει περαιτέρω θετικές επιδράσεις, όπως η βελτίωση της ασφάλειας. Άλλωστε, έρευνες έχουν δείξει πως το 70% των θαλάσσιων ατυχημάτων οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος.

Τέλος, υπογραμμίζεται πως η επάνδρωση των πλοίων στην Ιαπωνία αντιμετωπίζει δυσκολίες, καθώς ο μέσος όρος ηλικίας του εργατικού δυναμικού της χώρας είναι ιδιαίτερα υψηλός. Παραδείγματος χάριν, στα δεξαμενόπλοια εσωτερικών πλόων, περίπου το 40% των πληρωμάτων έχει ηλικία μεγαλύτερη ή ίση των 55 ετών.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.