Νέα παραγγελία 75.000 εμπορευματοκιβωτίων από την Hapag-Lloyd

Νέα παραγγελία 75.000 εμπορευματοκιβωτίων από την Hapag-Lloyd

71
Νέα παραγγελία 75.000 εμπορευματοκιβωτίων από την Hapag-Lloyd

Προκειμένου να αυξηθεί περαιτέρω η διαθεσιμότητα των άδειων εμπορευματοκιβωτίων, η εταιρεία τακτικών γραμμών Hapag-Lloyd προέβη εκ νέου σε παραγγελία επιπλέον 75.000 TEUs κουτιών. Τα εμπορευματοκιβώτια θα κατασκευαστούν στην Κίνα και αναμένεται να παραδοθούν στη γερμανική εταιρεία εντός του γ΄ τριμήνου του 2021.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, από τις αρχές του 2020, η Hapag-Lloyd έχει παραγγείλει συνολικά 625.000 νέα εμπορευματοκιβώτια. Πλέον ο στόλος εμπορευματοκιβωτίων της εταιρείας αριθμεί πάνω από 2,8 εκατ. TEUs, από τα οποία τα 250.000 TEUs είναι εμπορευματοκιβώτια-ψυγεία, για τη μεταφορά κατεψυγμένων φορτίων.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Hapag-Lloyd, κ. Rolf Habben Jansen: «Ενώ κανονικά το κυκλικό ταξίδι ενός εμπορευματοκιβωτίου της εταιρείας είναι 50 ημέρες, τη δεδομένη περίοδο απαιτούνται έως και 60 ημέρες κυρίως λόγω της έντονης συμφόρησης που παρατηρείται σε λιμάνια, τερματικά και ενδοχώριες μεταφορές σε παγκόσμιο επίπεδο. Αυτό σημαίνει ότι αυτή τη στιγμή στην αγορά κυκλοφορούν 20% περισσότερα εμπορευματοκιβώτια, τα οποία ωστόσο μεταφέρουν τις ίδιες ποσότητες φορτίων σε σχέση με τα προ-πανδημικά επίπεδα. Με τις πρόσφατες παραγγελίες που λάβαμε, η Hapag-Lloyd αναμένεται να συνεχίσει να συνεισφέρει στην ομαλοποίηση της κατάστασης και στη διαχείριση των προκλήσεων που έχει επιφέρει η πανδημία στους παγκόσμιους πελάτες της εταιρείας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.