Λιμάνι Γκάλβεστον: Νέος τερματικός κρουαζιέρας από τη Royal Caribbean

Λιμάνι Γκάλβεστον: Νέος τερματικός κρουαζιέρας από τη Royal Caribbean

106
Λιμάνι Γκάλβεστον: Νέος τερματικός κρουαζιέρας από τη Royal Caribbean

To λιμάνι του Γκάλβεστον στο Τέξας των ΗΠΑ, που αποτελεί το τέταρτο δημοφιλέστερο λιμάνι κρουαζιέρας στη Βόρεια Αμερική, διοργάνωσε μια μεγαλειώδη τελετή στα μέσα Αυγούστου προκειμένου να σηματοδοτήσει την έναρξη των εργασιών κατασκευής ενός νέου τερματικού κρουαζιέρας. Το κόστος του τερματικού, το οποίο θα κατασκευάσει η εταιρεία κρουαζιέρας Royal Caribbean, αναμένεται να φτάσει τα $125 εκατ.

Το εν λόγω έργο αναμένεται να δημιουργήσει 800 νέες θέσεις εργασίας, να αποφέρει $1,4 δισ. στις τοπικές επιχειρήσεις και $5,6 εκατ. σε πολιτειακούς και τοπικούς φόρους, ενώ επιπροσθέτως θα προσφέρει σημαντικές ευκαιρίες επιχειρηματικής ανάπτυξης. Οι εργασίες κατασκευής του τρίτου τερματικού κρουαζιέρας στο λιμάνι του Γκάλβεστον αναμένεται να ολοκληρωθούν το φθινόπωρο του 2022. Μετά την ολοκλήρωσή του, το τερματικό θα αποτελέσει το λιμάνι αφετηρίας του κρουαζιερόπλοιου «Allure of the Seas» της Royal Caribbean, για τις κρουαζιέρες που προσφέρει η εταιρεία στην Καραϊβική. Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Allure of the Seas» αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα και πιο καινοτόμα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο.

H Ceres Terminals Holdings πρόκειται να αναλάβει τη διαχείριση του τερματικού κρουαζιέρας καθώς και την υποστήριξη των παρεχόμενων υπηρεσιών, όπως τη διαχείριση φορτίων, αποσκευών και προμηθειών του πλοίου. Τέλος, το νέο τερματικό έχει σχεδιαστεί προκειμένου να πληροί τα παγκόσμια πρότυπα υγείας, αποτελεσματικότητας και βιωσιμότητας LEED, ενώ επιπλέον θα ενσωματώνει τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες θα επιτρέπουν το check-in μέσω κινητού και την αναγνώριση προσώπου, προκειμένου να επιταχύνεται ο έλεγχος των επιβατών κατά την άφιξη.

Φωτό: Royal Caribbean

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.