Λιμένας Fourchon: Στον απόηχο του τυφώνα Άιντα

Λιμένας Fourchon: Στον απόηχο του τυφώνα Άιντα

59
Λιμένας Fourchon: Στον απόηχο του τυφώνα Άιντα

Ο λιμένας Fourchon στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ, ο οποίος χτυπήθηκε έντονα από τον τυφώνα Άιντα, βρίσκεται πλέον σε διαδικασίες επανεκκίνησης, οι οποίες ξεκινήσαν από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου, όπως ανακοίνωσε η τοπική λιμενική αρχή.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που επέφερε ο τυφώνας στον αμερικανικό λιμένα συμπεριέλαβαν, μεταξύ άλλων, κύμα θύελλας και δυνατούς ανέμους, προκαλώντας εκτεταμένες ζημιές. Πλέον τα επίπεδα νερού έχουν υποχωρήσει και από τη Δευτέρα 30 Αυγούστου οι εργαζόμενοι του λιμένα σταδιακά επανέρχονται στη δουλειά τους.

Επιπλέον, η λιμενική αρχή του Fourchon υποδεικνύει στα πλοία που βρίσκονται στον λιμένα να μην επιχειρήσουν να αποπλεύσουν (ή να εισέλθουν, εφόσον βρίσκονται εκτός αυτού) προτού η Port Commission ολοκληρώσει την αξιολόγηση κινδύνου που πραγματοποιεί.

Ακόμη, η Port Commission θα ενημερώσει τις επιχειρήσεις που συνδέονται άμεσα με τον λιμένα για το πότε θα είναι εφικτή η επιστροφή στους χώρους τους στον λιμένα, προκειμένου να προχωρήσουν σε αξιολογήσεις ζημιών.

Τέλος, η κατάσταση του λιμένα Fourchon πιθανώς θα επηρεάσει την ομαλή διεξαγωγή του διεθνούς εμπορίου, καθώς αποτελεί βάση για διάφορες εταιρείες παροχής υπηρεσιών παράκτιας ενέργειας.

Φωτό: portfourchon.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.