Διαδοχικά ρεκόρ συμφόρησης στους λιμένες της Καλιφόρνια

Διαδοχικά ρεκόρ συμφόρησης στους λιμένες της Καλιφόρνια

94
Διαδοχικά ρεκόρ συμφόρησης στους λιμένες της Καλιφόρνια

Ρεκόρ συμφόρησης κατεγράφη στους λιμένες της Καλιφόρνια, όπως ανακοίνωσε το Marine Exchange of Southern California, την Τρίτη 31 Αυγούστου. Συγκεκριμένα, 47 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αναμένουν να δέσουν στα λιμάνια της πολιτείας.

Σημειώνεται πως τις τελευταίες ημέρες καταρρίπτονται διαδοχικά ρεκόρ συμφόρησης, αρχής γενομένης από 44 πλοία την Παρασκευή 27 Αυγούστου (αριθμός που ξεπέρασε το ρεκόρ των 40 πλοίων του Φεβρουαρίου του 2021) και συνεχίζοντας το Σάββατο με 46 πλοία και την Κυριακή με 47.

Υπενθυμίζεται πως από τους λιμένες Λος Άντζελες και Λονγκ Μπιτς στην Καλιφόρνια πραγματοποιείται το ένα τρίτο των εισαγωγών των ΗΠΑ, ενώ αποτελούν τους κύριους λιμένες εμπορευματικών ροών από την Κίνα.

Οι καθυστερήσεις, οι οποίες, βάσει αμερικανικών μέσων, οφείλονται στην έλλειψη προσωπικού στους λιμένες, έχουν συντελέσει στο να αυξηθεί ο μέσος χρόνος αναμονής ενός πλοίου στις 7,6 ημέρες.

Τέλος, σύμφωνα με δηλώσεις υψηλόβαθμου στελέχους της αμερικανικής εταιρείας Dollar Tree, το ταξίδι Σαγκάη-Σικάγο χρειάζεται πλέον κατά μέσο όρο 73 ημέρες για να ολοκληρωθεί, σε αντίθεση με τις 35 ημέρες που απαιτούνται υπό φυσιολογικές συνθήκες. Σημαντικό ρόλο στην αλλαγή αυτή, μεταξύ άλλων, διαδραματίζουν οι επιπτώσεις της Covid-19 στις λειτουργίες της εφοδιαστικής αλυσίδας.

Φωτό: Etienne Laurent/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.