Ο τυφώνας Άιντα πλησιάζει τον Κόλπο του Μεξικού

Ο τυφώνας Άιντα πλησιάζει τον Κόλπο του Μεξικού

241
Ο τυφώνας Άιντα πλησιάζει τον Κόλπο του Μεξικού

Ο τυφώνας Άιντα αναμένεται να φτάσει στις παράκτιες περιοχές κατά μήκος της βόρειας Ακτής του Κόλπου, εντός της περιοχής για την οποία έχει εκδοθεί προειδοποίηση, αργά το βράδυ της Κυριακής, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Κέντρου για τους Τυφώνες των ΗΠΑ (NHC).

Το επίκεντρο του τυφώνα θα κινηθεί σήμερα πάνω από το νοτιοανατολικό τμήμα του Κόλπου του Μεξικού και πάνω από το βορειοκεντρικό τμήμα του Κόλπου αύριο, σύμφωνα με την τελευταία συμβουλευτική ανακοίνωση του αναφερόμενου κέντρου.

«Ο τυφώνας Άιντα αναμένεται να είναι ένας ακραία επικίνδυνος τυφώνας, όταν θα πλησιάζει τη βόρεια ακτή του Κόλπου την Κυριακή» πρόσθετε η ίδια ανακοίνωση.

Στις δύο μετά τα μεσάνυχτα (ώρα Ανατολικής Ακτής ΗΠΑ) ο τυφώνας Άιντα βρίσκονταν σε απόσταση 240 χιλιομέτρων στα ανοιχτά της Αβάνας στην Κούβα, με μέγιστη ταχύτητα ανέμων 130 χιλιομέτρων την ώρα, σύμφωνα με το NHC.

Την ίδια ώρα πετρελαϊκοί κολοσσοί που επιχειρούν στον Κόλπο του Μεξικού έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους. Πιο συγκεκριμένα η Shell ανακοίνωσε την ανατολή της λειτουργίας επτά παράκτιων πλατφορμών πετρελαίου ενώ η BP σταμάτησε τις εργασίες της σε τέσσερις πλατφόρμες. Οι εργαζόμενοι εκκένωσαν τις πλατφόρμες.

Τέλος η Chevron ανέστειλε τις δραστηριότητες της σε έξι παράκτιες πλατφόρμες στον Κόλπο του Μεξικού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.