Κομβική εξαγορά για την DHL ύψους €1,5 δισ.

Κομβική εξαγορά για την DHL ύψους €1,5 δισ.

127
Κομβική εξαγορά για την DHL ύψους €1,5 δισ.

Η εταιρεία παροχής διεθνών υπηρεσιών logistics, Deutsche Post DHL Group, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε, υπέγραψε συμφωνία για την εξαγορά του 100% της J.F. Hillebrand Group και των θυγατρικών της, έναντι €1.5 δισ. Η  Hillebrand η οποία ιδρύθηκε πριν από 177 χρόνια,  αποτελεί έναν παγκόσμιο πάροχο υπηρεσιών logistics, που εξειδικεύεται στις θαλάσσιες εμπορευματικές διαμεταφορές και στην παροχή υπηρεσιών μεταφοράς και logistics για  ποτά, μη επικίνδυνα υγρά χύδην φορτία και προϊόντα που απαιτούν ιδιαίτερη φροντίδα. Μάλιστα η εταιρεία, που είχε έσοδα περίπου €1.4 δισ., τους τελευταίους δώδεκα μήνες, αναμένεται να διαχειριστεί την αποστολή 500.000 TEUs εντός του 2021, ενώ απασχολεί και πάνω από 2.700 εργαζομένους παγκοσμίως.

Ο στρατηγικός συνδυασμός της Hillebrand με το τμήμα εμπορευματικών διαμεταφορών της DHL, αναμένεται σύμφωνα με την εταιρεία να ενισχύσει τη θέση του Ομίλου στην δυναμική αγορά των θαλάσσιων εμπορευματικών διαμεταφορών. Η εστίαση στον πυρήνα των logistics, αποτελεί άλλωστε κομβικό στοιχείο της στρατηγικής 2025 του Ομίλου, η οποία βάζει σε προτεραιότητα την στοχευμένη ανάπτυξη μέσω εξαγορών σε συγκεκριμένες και στρατηγικά σημαντικές δραστηριότητες.

Η DHL αναμένει ότι θα επωφεληθεί τόσο από την τεχνογνωσία και την εμπειρία που διαθέτει η Hillebrand στην διαχείριση ποτών, χύδην υγρών και εξειδικευμένων φορτίων, όσο και από το εύρος των υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας που προσφέρει, οι οποίες πλέον θα είναι διαθέσιμες και στους πελάτες της DHL. Αντίστοιχα, η Hillebrand θα επωφεληθεί από το εκτεταμένο δίκτυο της DHL το οποίο εκτείνεται σε πάνω από 190 χώρες καθώς και από την εξειδίκευση που διαθέτει στις εναέριες, θαλάσσιες, οδικές εμπορευματικές διαμεταφορές.

Για την DHL, η εν λόγω εξαγορά αποσκοπεί στην προσθήκη επιπρόσθετων υπηρεσιών εντός του ήδη εκτεταμένου εύρους θαλάσσιων προϊόντων διαμεταφοράς που προσφέρει στους πελάτες της παγκοσμίως, καθώς και στην ενίσχυση των ταμειακών ροών και της κερδοφορίας της. Τέλος, να σημειωθεί ότι για την ολοκλήρωση της εξαγοράς απαιτούνται εγκρίσεις από τις αρχές ανταγωνισμού σε Ευρώπη και ΗΠΑ, οι οποίες αναμένεται να εκδοθούν τους προσεχείς μήνες.

23507379

Φωτό: Friedemann Vogel/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.