Κινήσεις διεθνών εταιρειών στην αγορά μεταφοράς αερίου

Κινήσεις διεθνών εταιρειών στην αγορά μεταφοράς αερίου

110
Κινήσεις διεθνών εταιρειών στην αγορά μεταφοράς αερίου

Την έξοδο της από την αγορά μεταφοράς αερίου ανακοίνωσε, την Δευτέρα 16 Αυγούστου, η νορβηγική Odfjell SE. Συγκεκριμένα, η θυγατρική της, Odfjell Gas Shipowning AS, σύναψε συμφωνία με την BW Epic Kosan Ltd. (BWEK), της οποίας η έδρα βρίσκεται στη Σιγκαπούρη, για την πώληση δύο πλοίων μεταφοράς LPG/Ethylene. Τα δύο πλοία, το «Bow Guardina» και το «Bow Gallant», είχαν ναυπηγηθεί στην Νότια Κορέα το 2008.

Η συναλλαγή θα εξοφληθεί μερικώς μέσω της ενίσχυσης των ταμειακών διαθεσίμων, για την πλήρη αποπληρωμή των ενυπόθηκων δανείων των δύο πλοίων και μερικώς με την έκδοση και μεταφορά μετοχών της BWEK στην Odfjell SE. Με το πέρας της συναλλαγής, το οποίο αναμένεται πριν το Νοέμβριο, η Odfjell θα κατέχει,  το 4,3% των μετοχών της BWEK.

Παράλληλα, η Dorian LPG Ltd., ανακοίνωσε την Τρίτη 17 Αυγούστου πως σύναψε συμφωνία για την πώληση του Very Large Gas Carrier (VLGC) «Captain Markos NL». Το εν λόγω VLGC, είναι ναυπηγημένο το 2006, και απαλλαγμένο από χρέη. Η Dorian εκτιμά πως το πλοίο θα παραδοθεί στον αγοραστή μέχρι τα τέλη Αυγούστου, έναντι $42-$43 εκατ. Η συναλλαγή θα πραγματοποιηθεί με ίδια κεφάλαια.

Φωτό: Tudor Radu/ Pixabay

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.