Ευοίωνα τα σημάδια για τον κλάδο της κρουαζιέρας

Ευοίωνα τα σημάδια για τον κλάδο της κρουαζιέρας

148
Ευοίωνα τα σημάδια για τον κλάδο της κρουαζιέρας

Μέχρι το τέλος Αυγούστου, σχεδόν το 50% του παγκόσμιου στόλου της κρουαζιέρας αναμένεται να κινείται ξανά, καθώς επιταχύνεται η επανεκκίνηση, σύμφωνα με το Cruise Industry News και τη σχετική μελέτη του για τον Αύγουστο του 2021.

Σύμφωνα με το Global Cruise Ship Index, υπάρχουν συνολικά 90 εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην κρουαζιέρα οι οποίες διαθέτουν 410 πλοία και μέχρι τις 31 Αυγούστου 190 από αυτά θα βρίσκονται σε λειτουργία, με πολλές χώρες και αγορές να ανοίγουν για τα κρουαζιερόπλοια, σηματοδοτώντας μία θετική εξέλιξη για τον κλάδο.

Για οκτώ μήνες, 20 μόλις κρουαζιερόπλοια εκτελούσαν δρομολόγια, με τους αριθμούς να αυξάνονται από τον Μάιο, που έκλεισε με 55 πλοία σε λειτουργία. Ακολούθησε ένα δίμηνο ακόμα με αυξητική τάση, ενώ μετά και το άνοιγμα των λιμένων των ΗΠΑ, ως τα τέλη Ιουλίου, ξεκίνησαν δρομολόγια 141 πλοία. Έτσι, τον Αύγουστο παρατηρείται αύξηση 150% στα εν λειτουργία πλοία τις τελευταίες 60 ημέρες, ενώ και οι  εν λειτουργεία προβλήτες αναμένεται να αυξηθούν από σχεδόν 26.000 τον περασμένο Σεπτέμβρη του 2020 σε πάνω από 275.000 έως το τέλος του φετινού Αυγούστου.

Φωτό: Brandon Nelson/ Unspash

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.