Propeller Club Πειραιά: Δωρεά στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Propeller Club Πειραιά: Δωρεά στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

154
Propeller Club Πειραιά: Δωρεά στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης

Με γνώμονα τις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνει η χώρα μας με τις καταστροφικές πυρκαγιές των τελευταίων μηνών, το Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club συνεδρίασε εκτάκτως εχθές, Τρίτη 17 Αυγούστου 2021, και αποφάσισε να προβεί σε νέα, επιπλέον δωρεά προς τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση “Ελληνική Ομάδα Διάσωσης” για την αγορά δασοπυροσβεστικού εξοπλισμού και μέσα ατομικής προστασίας για τους εθελοντές που συμμετέχουν σε κατασβέσεις, εξασφαλίζοντας πρωτίστως την προσωπική τους ασφάλεια.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει: αντιπυρικά χιτώνια και παντελόνια πυρόσβεσης, μπότες, κράνη & καλύμματα αυχένα για τα κράνη, μάσκες, προστατευτικά γυαλιά, γάντια, πυρίμαχες κουκούλες, φακούς, ασύρματους χειρός.

«Το Propeller Club Πειραιά είναι πάντα δίπλα στην Ελληνική κοινωνία.  Δίνουμε το παρών στη μάχη που δίνει η χώρα  μας με τις καταστροφικές φωτιές αυτό το καλοκαίρι, υποστηρίζοντας άμεσα τις επείγουσες ανάγκες της Ε.Ο.Δ, ενός γνωστού σε εμάς οργανισμού με τον οποίο συνεργαζόμαστε για δεύτερη φορά φέτος. Θέλουμε να στηρίξουμε το σημαντικό εθελοντικό του έργο και τους αξιέπαινους σκοπούς του. Με αυτόν τον τρόπο συμβάλλουμε κι εμείς στην προστασία των ανθρώπινων ζωών και περιουσιών, στην προστασία των δασών μας και της πολύτιμης χλωρίδας και πανίδας τους που βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο», δήλωσε ο Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά, Κωστής Φραγκούλης, κλείνοντας με την ευχή «οι ημέρες Εθνικής καταστροφής που ζούμε, να είναι οι τελευταίες».

Επίσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Γεώργιος Καλογερόπουλος δήλωσε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ εκ μέρους όλων των εθελοντών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης φαντάζει ως ελάχιστο μπροστά στην εξαιρετικά γενναιόδωρη απόφαση του Δ.Σ. του Propeller Club να χρηματοδοτήσει την προμήθεια εξοπλισμού δασοπυρόσβεσης και όλα αυτά σε μέρες που η πατρίδα μας δοκιμάζεται από την καταστροφική λαίλαπα των πυρκαγιών. Όλοι εμείς πιστοί στον σκοπό της οργάνωσης συνεχίζουμε να δίνουμε έναν τεράστιο αγώνα απέναντι σε καθετί βάζει σε κίνδυνο την ανθρώπινη ζωή, το περιβάλλον και τις περιουσίες. Η επόμενη μέρα, σαφώς με τη βοήθεια του Propeller Club, μας βρίσκει καλύτερα οργανωμένους στην υπεράσπιση και θωράκιση της Ελλάδας, μιας πατρίδας που τόσο το αξίζει».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.