Το νέο Νηολόγιο του Αγίου Μαρίνου και οι ναυτιλιακές βλέψεις ενός περίκλειστου...

Το νέο Νηολόγιο του Αγίου Μαρίνου και οι ναυτιλιακές βλέψεις ενός περίκλειστου κράτους

330
Το νέο Νηολόγιο του Αγίου Μαρίνου και οι ναυτιλιακές βλέψεις ενός περίκλειστου κράτους

Ο Άγιος Μαρίνος ανακοίνωσε τη δημιουργία και λειτουργία του San Marino Ship Register (SMSR) ελπίζοντας σε μια δυναμική παρουσία στα διεθνή νηολόγια. Το μικροσκοπικό και περίκλειστο κράτος, που είναι μέλος του IMO από το 2002, έχει έκταση περίπου 62 τετραγωνικά χιλιόμετρα και μόλις 33.000 κατοίκους αποτελώντας σίγουρα ένα από τα μικρότερα κράτη που αποκτούν δικό τους νηολόγιο.

Βασικές επιδιώξεις του SMSR είναι η ασφάλεια και η τήρηση των κανονισμών με έμφαση στις ανάγκες που προτάσσει η ψηφιακή εποχή. Ταυτόχρονα, όπως δήλωσε και ο Domenico

Gianluca Miliziano, πρόεδρος του SMSR, στόχος του νέου νηολογίου είναι να ενσωματώνει στις δραστηριότητές του και τις αξίες της βιώσιμης ανάπτυξης προσπαθώντας παράλληλα να παραμένει ανταγωνιστικό από άποψη κόστους.

Το SMSR απευθύνεται κυρίως σε ιδιοκτήτες σκαφών αναψυχής προσφέροντας τη δυνατότητα διαδικτυακής εγγραφής σε δύο ημέρες. Το «ντεμπούτο» για το νέο νηολόγιο θα γίνει εντός του 2021 στο Cannes Yacht Festival και στο Florida International Boat Show. Τέλος, προσβλέποντας στη προσέλκυση πλοιοκτητών στον κλάδο της ποντοπόρου ναυτιλίας θα έχει παρουσία και στα προσεχή Ποσειδώνια τον Ιούνιο του 2022.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.