MOL: 90 πλοία κατανάλωσης LNG έως το 2030

MOL: 90 πλοία κατανάλωσης LNG έως το 2030

97
MOL: 90 πλοία κατανάλωσης LNG έως το 2030
Φωτο: Αρχείου, MOL

Την Τρίτη 3 Αυγούστου, η ιαπωνική εταιρεία Mitsui O.S.K. Lines, Ltd. ανακοίνωσε την επίτευξη συμφωνίας με την Shin Kurushima Dockyard Co. για την κατασκευή τεσσάρων πλοίων μεταφοράς αυτοκινήτων. Τα τέσσερα πλοία αυτά θα καταναλώνουν LNG ως καύσιμο και η μεταφορική τους δυναμικότητα θα αγγίζει τα 7.000 αυτοκίνητα.

Σε σύγκριση με τη χρήση συμβατικών ναυτιλιακών καυσίμων, το LNG αναμένεται να μειώσει τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα (CO2) κατά περίπου 25-30%, τις εκπομπές οξειδίων του θείου (SOx) κατά 100% και τις εκπομπές οξειδίων του αζώτου κατά περίπου 85%. Τα πλοία αναμένεται να παραδοθούν διαδοχικά.

Η συμφωνία αυτή επισημοποιήθηκε μόλις μερικές βδομάδες αφότου η MOL παρουσίασε την περιβαλλοντική της στρατηγική «MOL Group Environmental Vision 2.1». Η ιαπωνική εταιρεία έχει ως στόχο την ανθρακική ουδετερότητα έως το 2050 και σκοπεύει να βασιστεί στα οφέλη που προσφέρει το LNG ως καύσιμο για να την επιτύχει.

Υπό το πλαίσιο αυτό, στοχεύει στην ενίσχυση του στόλου της με 90 πλοία καύσης LNG έως το 2030. Παράλληλα, η εταιρεία ανακοίνωσε το ενδιαφέρον της και για άλλες εναλλακτικές μείωσης των εκπομπών του στόλου της, όπως είναι η χρήση βιοκαυσίμων, δίχως να παραμελεί την έρευνα για τα καύσιμα του μέλλοντος, όπως η αμμωνία.

Πάντως, το LNG ως καύσιμο έχει διχάσει τη ναυτιλιακή κοινότητα, καθώς πολλοί θεωρούν πως τα οφέλη που προσφέρει ως προς τη μείωση των εκπομπών αερίων θερμοκηπίου είναι περιορισμένα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.