Hapag Lloyd: Aναθεώρηση προς τα πάνω των προοπτικών κερδοφορίας

Hapag Lloyd: Aναθεώρηση προς τα πάνω των προοπτικών κερδοφορίας

55
Hapag Lloyd: Aναθεώρηση προς τα πάνω των προοπτικών κερδοφορίας

H γερμανική εταιρεία τακτικών γραμμών Hapag-Lloyd δημοσίευσε τα προκαταρκτικά οικονομικά στοιχεία για το α’ εξάμηνο του 2021, αναθεωρώντας προς τα πάνω τις προοπτικές κερδοφορίας της. Ειδικότερα, όπως αναφέρει η εταιρεία στην ανακοίνωση που εξέδωσε βάσει των προκαταρκτικών οικονομικών στοιχείων, αναμένεται ότι κατά το α’ εξάμηνο του 2021 τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) θα ανέλθουν σε $4,2 δισ. δολάρια (3,5 δισ. ευρώ), καταγράφοντας κατ’ αυτόν τον τρόπο μία αύξηση $2,9 δισ. δολαρίων του EBITDA, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Παράλληλα, τα κέρδη προ φόρων και τόκων (EBIT) εκτιμάται ότι θα αγγίξουν τα $3,5 δισ. δολάρια (περίπου 2,9 δισ. ευρώ), όταν κατά το α’ εξάμηνο του 2020 ήταν περίπου $0,6 δισ. δολάρια.

Η παγκόσμια ζήτηση για μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων συνεχίζει να παραμένει σε υψηλά επίπεδα. Ωστόσο, οι λειτουργικές διαταραχές κατά μήκος των εφοδιαστικών αλυσίδων συνεχίζουν να δημιουργούν σημαντικές καθυστερήσεις και ως εκ τούτου να συνεισφέρουν στη μείωση της διαθέσιμης χωρητικότητας. Με βάση τη δεδομένη κατάσταση στην αγορά, η Hapag-Lloyd αναμένει ότι η δυναμική κερδοφορίας θα παραμείνει ισχυρή και κατά το β’ εξάμηνο του οικονομικού έτους.

Με βάση παλαιότερες προβλέψεις η εταιρεία εκτιμούσε ότι θα υπάρξει μία σταδιακή εξομάλυνση των κερδών κατά το δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους. Ωστόσο, δεδομένων των συνθηκών, το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Hapag-Lloyd αύξησε τις προοπτικές κερδοφορίας για το οικονομικό έτος 2021. Κατ’ αυτόν τον τρόπο βάσει των νέων εκτιμήσεων το ΕΒΙΤDA της γερμανικής εταιρείας αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ $9,2 δισ. και $11,2 δισ. δολαρίων (7,6 δισ. και 9,3 δισ. ευρώ) ενώ αντίστοιχα το ΕΒΙΤ μεταξύ $7,5 δισ. και $9,5 δισ. δολαρίων (6,2 δισ. με 7,9 δισ. ευρώ).

Ο κ. Rolf Habben Jansen, Διευθύνων Σύμβουλος της Hapag-Lloyd, δήλωσε πως: «Επωφεληθήκαμε από τους αυξημένους ναύλους μεταφοράς κατά το β’ τρίμηνο ενώ αναμένουμε συνολικά ένα πολύ δυνατό α’ εξάμηνο. Ταυτόχρονα, δεδομένου ότι αναμένουμε ότι αυτή η δυναμική της αγοράς θα συνεχιστεί και κατά το β’ εξάμηνο του έτους, αυξήσαμε τις προβλέψεις κερδοφορίας μας συνολικά για το 2021. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε αδιάληπτα προκειμένου να μειώσουμε τον αντίκτυπο των διαταραχών στις εφοδιαστικές αλυσίδες και να προσφέρουμε στους πελάτες μας καλύτερης ποιότητας υπηρεσίες».

Φωτό: Maurizio Gambarini/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.