Οι στόχοι της Ινδίας για τις εισαγωγές LNG

Οι στόχοι της Ινδίας για τις εισαγωγές LNG

72
Οι στόχοι της Ινδίας για τις εισαγωγές LNG

Η μεγαλύτερη κρατική εταιρεία πετρελαίου της Ινδίας, η Indian Oil, αναμένεται να διπλασιάσει την εισαγωγική της δυναμικότητα στους τερματικούς LNG καθώς η χώρα της Ασίας επιχειρεί να ενισχύσει το μερίδιο του φυσικού αερίου στο ενεργειακό της μείγμα.

Στην ετήσια έκθεση της εταιρείας τονίζεται ότι στόχος της Ινδίας είναι η αύξηση του μεριδίου της χώρας στην αγορά επαναεριοποιημένου LNG από το 19% στο 40% έως το τέλος της δεκαετίας.

Η Indian Oil κατέχει ένα μερίδιο 12,5% στον μεγαλύτερο εισαγωγέα LNG της χώρας, την Petronet, ενώ διαχειρίζεται και την εγκατάσταση εισαγωγών LNG Ennore στα ανατολικά της χώρας.

Παράλληλα στοχεύει να εγκαταστήσει σταθμούς LNG στο εθνικό οδικό δίκτυο Golden Quadrilateral της χώρας και προσβλέπει στο να αυξηθεί η χρήση του υγροποιημένου φυσικού αερίου ως καυσίμου στις μεταφορές (βαρέα οχήματα και τρένα) αλλά και σε άλλες οικονομικές δραστηριότητες όπως στα μεταλλεύματα κ.α.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.