ΜΑΝ: Πρώτη παγκοσμίως παραγγελία για κινητήρα κατανάλωσης μεθανόλης για containership

ΜΑΝ: Πρώτη παγκοσμίως παραγγελία για κινητήρα κατανάλωσης μεθανόλης για containership

225
ΜΑΝ: Πρώτη παγκοσμίως παραγγελία για κινητήρα κατανάλωσης μεθανόλης για containership

H MAN Energy Solutions έλαβε μια παραγγελία για τον πρώτο στον κόσμο δίχρονο κινητήρα διπλού καυσίμου, ο οποίος θα καταναλώνει μεθανόλη ως καύσιμο και προορίζεται για πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Το χωρητικότητας 2.100 TEUs πλοίο θα ναυπηγηθεί από τη Hyundai (HMD) στη Νότια Κορέα, για λογαριασμό της A.P. Møller-Maersk, ενώ τον κινητήρα MAN B&W 6G50ME-LGIM θα κατασκευάσει η HHI-EMD, η οποία έχει ήδη εμπειρία στους κινητήρες κατανάλωσης μεθανόλης (LGIM).

Το νεότευκτο πλοίο πρόκειται να αποτελέσει το πρώτο στον κόσμο πλοίο κατανάλωσης μεθανόλης, το οποίο δεν θα μεταφέρει μεθανόλη ως φορτίο. Η Mærsk δήλωσε μάλιστα πως το εν λόγω πλοίο πρόκειται να χρησιμοποιεί ως καύσιμα έναν συνδυασμό πράσινης μεθανόλης και βιοκαυσίμων.

Ο Bjarne Foldager, ανώτερος αντιπρόεδρος και επικεφαλής του τμήματος δίχρονων κινητήρων της MAN Energy Solutions, ανέφερε σχετικά: «Η Maersk αποδεικνύεται ηγέτιδα στην υιοθέτηση της ανανεώσιμης μεθανόλης ως εναλλακτικού καυσίμου, ακολουθώντας τη στρατηγική απανθρακοποίησης που έχει ορίσει, ενώ βρίσκεται και αρκετά μπροστά σε ό,τι έχει να κάνει με την υλοποίηση των στόχων απανθρακοποίησης που έχει θέσει για το 2030. Εμείς, από την πλευρά μας, σχεδιάζουμε τεχνολογίες διπλού καυσίμου προκειμένου να καλύψουμε τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών μας για βιωσιμότερες υπηρεσίες θαλάσσιων μεταφορών και στο κομμάτι αυτό ο κινητήρας ME-LGIM παίζει σημαντικό ρόλο. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο που βλέπουμε το ντεμπούτο του εν λόγω κινητήρα στον κλάδο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων».

Φωτό: ΜΑΝ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.