Propeller Club: Δείπνο προς τιμήν των Μελών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Propeller Club: Δείπνο προς τιμήν των Μελών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

218
Propeller Club: Δείπνο προς τιμήν των Μελών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 30 Ιουλίου το δείπνο που παρέθεσε ο Πρόεδρος και το Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club Πειραιά προς τιμήν των μελών της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης Ελληνισμού (Πα.Δ.Ε.Ε), στο Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος.

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν 32 μέλη νομοθετικών σωμάτων και πολιτειακών κοινοβουλίων Ελληνικής καταγωγής από 6 χώρες, μέλη των οικογένειών τους, εκπρόσωποι της Ελληνικής κυβέρνησης, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο υπαρχηγός του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, η Πρόεδρος της WISTA HELLAS, εκπρόσωποι της Αμερικανικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, ο Γ.Γ του Ελληνο-Αμερικανικού Επιμελητηρίου, η Πρόεδρος της Ναυτιλιακής Λέσχης Πειραιά, πλοιοκτήτες και στελέχη ναυτιλιακών εταιριών, δημοσιογράφοι, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά, ο Περιφερειακός Αντιπρόεδρος Νοτίου Ευρώπης και Αφρικής του International Propeller Club, μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο του Propeller Club Πειραιά.

DSC_1201

Ο σκοπός της εκδήλωσης ήταν να τιμηθεί η  Πα.Δ.Ε.Ε,  να υπάρξει ανταλλαγή πληροφοριών και απόψεων μεταξύ όλων αυτών των κορυφαίων φορέων της χώρας και της ΠΑ.Δ.Ε.Ε , αλλά και να τεθούν ισχυρά θεμέλια συνεργασίας των δύο Ενώσεων, με κοινό στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση της θέσης και του ρόλου της Ελληνικής ναυτιλίας στην οικονομία της χώρας.

H εκδήλωση αυτή ήταν ουσιαστική και χρήσιμη, παράλληλα με τον κοινωνικό χαρακτήρα της. Μέσω των ομιλιών αλλά και των πολλών κατ’ ιδίαν συζητήσεων και επαφών,  το Propeller Club Πειραιά επικοινώνησε τα σημαντικά ζητήματα της Ελληνικής Ναυτιλίας και έθεσε προτεραιότητες ώστε η ΠΑ.Δ.Ε.Ε να βάλει ακόμη πιο δυναμικά και στοχευμένα τα θέματα της Ελληνικής Ναυτιλίας στην ατζέντα της.

Τους εκλεκτούς καλεσμένους καλωσόρισε αρχικά η Γενική Γραμματέας του Propeller Club Πειραιά κ. Δανάη Μπεζαντάκου.

Αξίζει να σημειωθεί πως στην εκδήλωση τηρήθηκαν όλες οι υγειονομικές οδηγίες για την προφύλαξη από τον κορωνοϊό και πως εν μέσω καύσωνα και καλοκαιρινών διακοπών, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους 220 άτομα.

Ο Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά κ. Κωστής Φραγκούλης
Ο Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά κ. Κωστής Φραγκούλης

Στην εναρκτήρια ομιλία της βραδιάς ο Πρόεδρος του Propeller Club Πειραιά Κωστής Φραγκούλης καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους δηλώνοντας πόσο χαρούμενος είναι που μετά από ενάμιση χρόνο πραγματοποιείται η πρώτη εκδήλωση του Club με φυσική παρουσία ενώ τόνισε πως ‘’το Propeller Club Πειραιά είναι το αρχαιότερο και πιο σημαντικό σωματείο της Ελληνικής ναυτιλίας, το 2ο μεγαλύτερο Propeller Club ανάμεσα σε 72 club παγκοσμίως. Nιώθω πως σήμερα είμαστε πιο ενωμένοι και αυτό μας κάνει πιο ισχυρούς από ποτέ’’.

Συνέχισε την ομιλία του λέγοντας πως “εργαζόμαστε όλοι εντατικά, με πάθος και αγάπη ώστε η Ελληνική Ναυτιλία όχι μόνο να διατηρήσει την πρώτη της θέση παγκοσμίως, αλλά να μεγαλώσει και να εκφράσει το τεράστιο δυναμικό της, να παίξει τον γιγαντιαίο ρόλο που μπορεί να παίξει ως ηγέτης. Για να λειτουργήσει όμως όπως ένα πραγματικός ηγέτης, χρειάζεται συνεχή και καλά συντονισμένη προσπάθεια από όλους μας”. Και συνέχισε λέγοντας πως “η αποψινή βραδιά είναι μια ευκαιρία για το Propeller Club Πειραιά και την Πα.Δ.Ε.Ε  να ενώσουν δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και των Ελλήνων, να θέσουμε κοινούς στόχους ώστε η Ελληνική Ναυτιλία να ενισχύσει το ρόλο της ως κεντρικός πυλώνας της Ελληνικής οικονομίας”.

Ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Δρ. Γιώργος Πατέρας
Ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Δρ. Γιώργος Πατέρας

Στη συνέχεια της βραδιάς, ο πρόεδρος του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας Δρ. Γιώργος Πατέρας, κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του αναφέρθηκε στη σχέση της ναυτιλίας με το περιβάλλον και τα σημαντικά οικολογικά ζητήματα του κλάδου αλλά και της παγκόσμιας οικονομίας, σημαντικό μέρος της οποίας είναι η ναυτιλία. Τόνισε πως η μη χρήση των ορυκτών καυσίμων δεν αποτελεί βιώσιμη λύση αυτή τη στιγμή για το περιβάλλον και τις θαλάσσιες μεταφορές, καθώς έτσι θίγεται θανάσιμα η οικονομία και πως σήμερα δεν υπάρχουν ακόμη αρκετές εμπορικά και τεχνικά βιώσιμες περιβαλλοντικές λύσεις. Και συνέχισε λέγοντας πως το κόστος των απαιτούμενων περιβαλλοντικών βελτιώσεων, δεν θα έπρεπε να βαραίνει μόνο τους πλοιοκτήτες. Τέλος ο Δρ. Πατέρας αναφέρθηκε και σε ένα άλλο ενδιαφέρον περιβαλλοντικό στοιχείο, τη μέριμνα και τον ενεργό ρόλο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στην αποφυγή συγκρούσεων πλοίων με φάλαινες στις Ελληνικές θάλασσες.

Σχετικά με το βραβείο συνολικής προσφοράς που το Propeller Club απένειμε στην Πα.Δ.Ε.Ε, στη σύντομη ομιλία του ο κ. Γιάννης Μπελούσης, Πρόεδρος της Επιτροπής Μελών του Propeller Club Πειραιά, αναφέρθηκε στην ιστορία της Πα.Δ.Ε.Ε που φέτος συμπληρώνει 25 χρόνια από την ίδρυσή της, και το σημαντικό της έργο, προωθώντας με δυναμισμό τα ζητήματα του Ελληνισμού παγκοσμίως.

Ο γερουσιαστής και Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε Λεωνίδας Ραπτάκης
Ο γερουσιαστής και Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε Λεωνίδας Ραπτάκης

Τέλος, ο γερουσιαστής και Πρόεδρος της Πα.Δ.Ε.Ε Λεωνίδας Ραπτάκης, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Πρόεδρο του Propeller Πειραιά κ. Φραγκούλη, ανέφερε πως όλα τα μέλη της Ένωσης αγαπούν βαθειά την Ελλάδα και είναι υπερήφανα για την καταγωγή τους. Επισήμανε πως η Ναυτιλιακή βιομηχανία είναι η ψυχή της Ελλάδας και δεσμεύτηκε ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν με τους συναδέλφους του ώστε στα κράτη τους, η Ελληνική Ναυτιλία να προστατεύεται, να ενισχύεται και όχι να τιμωρείται.

Κατά την εκδήλωση, όλα τα παρευρισκόμενα μέλη της Πα.Δ.Ε.Ε έλαβαν τιμητική πλακέτα από τους Κυβερνήτες του Propeller Club Πειραιά, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με πυροτεχνήματα και σύντομο μουσικό πρόγραμμα από την διεθνώς αναγνωρισμένη Ελληνίδα σοπράνο Κάτια Πάσχου.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.