Κίνα: Αύξηση στην παραγωγή καυσίμων

Κίνα: Αύξηση στην παραγωγή καυσίμων

84
Κίνα: Αύξηση στην παραγωγή καυσίμων

Αύξηση της παραγωγής άνθρακα, φυσικού αερίου και αργού πετρελαίου κατέγραψε η Κίνα τον Ιούνιο, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που δημοσιεύει το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Η παραγωγή φυσικού αερίου της χώρας ανήλθε σε 17,2 δισ. κυβικά μέτρα τον προηγούμενο μήνα, σημειώνοντας αύξηση 13,1% σε ετήσια βάση, σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία (NBS). Στο α΄ εξάμηνο, η παραγωγή φυσικού αερίου στην Κίνα ανήλθε σε 104,5 δισ. κυβικά μέτρα, αυξημένη κατά 10,9% σε σχέση με το πρώτο μισό του 2020, ανέφερε η NBS. Επιπλέον, και οι εισαγωγές φυσικού αερίου αυξήθηκαν ραγδαία τον Ιούνιο, με τον όγκο να σημειώνει άνοδο κατά 22,6% εν συγκρίσει με έναν χρόνο νωρίτερα, αγγίζοντας τους 10,21 εκατ. τόνους.

Η παραγωγή αργού πετρελαίου της Κίνας αυξήθηκε 2,8% ετησίως, στους 16,67 εκατ. τόνους τον Ιούνιο. Η ημερήσια παραγωγή πετρελαίου τον περασμένο μήνα ανήλθε σε 556.000 τόνους. Ως προς τις εισαγωγές μαύρου χρυσού, η Κίνα εισήγαγε 40,14 εκατ. τόνους αργού πετρελαίου τον Ιούνιο, μειωμένες κατά 24,5% σε ετήσια βάση, ενώ συνολικά στο εξάμηνο εμφανίστηκαν επίσης μειωμένες κατά 3%, φτάνοντας τους 260,66 εκατ. τόνους, σύμφωνα με τα στοιχεία της NBS.

Τέλος, η παραγωγή άνθρακα της Κίνας αυξήθηκε 6,4% από έτος σε έτος, σε 1,95 δισ. τόνους τους πρώτους έξι μήνες του έτους. Μόνο τον Ιούνιο, η παραγωγή άνθρακα έφτασε τους 320 εκατ. τόνους, αριθμός που δείχνει μείωση 5% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/WU HONG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.