ΗΠΑ: Άμεση η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος

    112
    ΗΠΑ: Άμεση η λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος

    Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δεν έχει ακόμη αρκετή υποστήριξη από τους συναδέλφους του Δημοκρατικούς για να εξασφαλίσει κρατικές δαπάνες ύψους $400 δισ. για την κατ’ οίκον φροντίδα των ηλικιωμένων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες, που η οικονομία χρειάζεται απεγνωσμένα, δήλωσε η υπουργός Εμπορίου των ΗΠΑ Gina Raimondo στο Reuters.

    Η κ. Raimondo δήλωσε ότι το δημογραφικό πρόβλημα πρόκειται να χτυπήσει τη χώρα «σαν ένας τόνος τούβλων» χωρίς την αυξημένη ομοσπονδιακή βοήθεια. Καθώς τα baby boomers μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο γίνονται ηλικιωμένοι πολίτες, υπάρχει ένα επικίνδυνο έλλειμμα σε ανθρώπους για να τους φροντίζουν, σημειώνουν αξιωματούχοι του Μπάιντεν και ειδικοί για τη γήρανση.

    Επί του παρόντος, το 16,5% του πληθυσμού των ΗΠΑ των 328 εκατ. ανθρώπων ‒ή 54 εκατ.‒ είναι άνω των 65 ετών, σύμφωνα με την τελευταία απογραφή. Μέχρι το 2030, ο αριθμός αυτός θα ανέλθει στα 74 εκατ. Ο αριθμός των ατόμων άνω των 85 ετών, οι οποίοι γενικά χρειάζονται τη μεγαλύτερη φροντίδα, αυξάνεται ακόμα πιο γρήγορα.

    Ο Τζο Μπάιντεν πρότεινε τον Μάρτιο να ενισχύσει το Medicaid, το ομοσπονδιακό ιατρικό πρόγραμμα για Αμερικανούς πολίτες χαμηλότερου εισοδήματος, κατά $400 δισ. για μία δεκαετία, για τη χρηματοδότηση της κατ’ οίκον φροντίδας για ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες, και αύξηση των μισθών για τους φροντιστές.

    Φωτό: Sometimesfay/ Pixabay

    Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.