To πρώτο αυτόνομο υπερωκεάνιο ταξίδι LNG carrier

To πρώτο αυτόνομο υπερωκεάνιο ταξίδι LNG carrier

1961
To πρώτο αυτόνομο υπερωκεάνιο ταξίδι LNG carrier

Μια εξέλιξη-ορόσημο επιχειρεί να ολοκληρώσει ο νοτιοκορεατικός όμιλος Hyundai Heavy Industries Group (HHI). Πιο συγκεκριμένα, ο όμιλος σχεδιάζει τη δοκιμή του πρώτου υπερωκεάνιου ταξιδιού με ένα πλοίο μεταφοράς LNG, το οποίο θα διαθέτει συστήματα αυτονομίας δευτέρου βαθμού, σύμφωνα με τη σχετική διαβάθμιση του ΙΜΟ. Ουσιαστικά, το πλοίο θα διαθέτει πλήρωμα, αλλά όλες οι λειτουργίες του θα ελέγχονται από απόσταση.

Σύμφωνα με διεθνή ΜΜΕ, η HHI θα αποκαλύψει το φιλόδοξο project έως το τέλος του έτους. Το πλοίο, μήκους 300 μ., το οποίο κατασκευάζει η Korea Shipbuilding & Offshore Engineering, θα διαθέτει το σύστημα αυτόνομης πλοήγησης Hyundai Intelligent Navigation Assistant System (HiNAS) 2.0, που έχει αναπτύξει η εταιρεία Avikus Corp. του ομίλου HHI.

Το εν λόγω αυτόνομο LNG carrier θα πραγματοποιήσει το παρθενικό του ταξίδι στον Ινδικό ή στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η HHI ήδη παρουσίασε το πρώτο πλήρως αυτοπλοηγούμενο επιβατηγό πλοίο στην Ποχάνγκ της Νότιας Κορέας τον περασμένο μήνα, ενώ σκοπεύει να παρουσιάσει και το πρώτο πλήρως αυτόνομο σκάφος αναψυχής στις αρχές του επόμενου χρόνου.

Η HHI συμμετέχει σε ένα πενταετές κρατικό πρόγραμμα ανάπτυξης τεχνολογιών αυτόνομης πλοήγησης, στο οποίο το νοτιοκορεατικό κράτος θα επενδύσει συνολικά $140 εκατ.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.