Costamare: Ισχυρή κερδοφορία και δυναμική είσοδος στα bulk carriers

Costamare: Ισχυρή κερδοφορία και δυναμική είσοδος στα bulk carriers

647
Costamare: Ισχυρή κερδοφορία και δυναμική είσοδος στα bulk carriers

Στον οικονομικό της απολογισμό για το β’ τρίμηνο του 2021 προχώρησε η Costamare. Αναλυτικότερα, η εισηγμένη στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης εταιρείας κατέγραψε κέρδη $90,616 εκατ. ($0,67/μετοχή) έναντι ζημιών $76,223 το β’ τρίμηνο του 2020. Σε επίπεδο εξαμήνου τα κέρδη της Costamare άγγιξαν τα $158,757 εκατ.

Από τη δημοσιοποίηση των προηγούμενων τριμηνιαίων αποτελεσμάτων, η Costamare παρέλαβε 14 πλοία μεταφοράς ξηρού φορτίου ενώ συμφώνησε στην απόκτηση ακόμη 23 έως το τέλος του έτους. Την 1η Ιουλίου η Costamare ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος $0,115/μετοχή στις 5 Αυγούστου 2021 για τους κατόχους κοινών μετοχών.

Ο κ. Γρηγόρης Ζήκος, Chief Financial Officer δήλωσε σχετικά: «Η ανάκαμψη της αγοράς των εμπορευματοκιβωτίων που ξεκίνησε το β’ εξάμηνο πέρσι συνεχίζεται και το α’ εξάμηνο φέτος, οδηγούμενη από τις ευνοϊκές συνθήκες προσφοράς και ζήτησης. Η ισχυρή καταναλωτική ζήτηση, τα χαμηλά αποθέματα και οι περιορισμοί στις εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν συμβάλλει σε ναύλους ρεκόρ και σε μεγαλύτερης διάρκειας ναυλώσεις».

Αναφερόμενος στην επιλογή της Costamare να επενδύσει στην αγορά ξηρού φορτίου, ο κ. Ζήκος επεσήμανε: «Η απόκτηση bulk carriers είναι αποτέλεσμα της απόφασής μας να επενδύσουμε στον κλάδο, όπου η προσφορά είναι περιορισμένη λόγω του χαμηλού orderbook και η ζήτηση οδηγείται από υψηλές δαπάνες για υποδομές και από την κατανάλωση εμπορευμάτων». Ο στόλος bulkers της Costamare αποτελείται από 37 πλοία με τη χωρητικότητά τους να κινείται σε ένα εύρος 32.000 και 85.000 dwt.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.