Επανέναρξη της κρουαζιέρας στην Κοπεγχάγη μετά από σχεδόν δύο χρόνια

Επανέναρξη της κρουαζιέρας στην Κοπεγχάγη μετά από σχεδόν δύο χρόνια

77
Επανέναρξη της κρουαζιέρας στην Κοπεγχάγη μετά από σχεδόν δύο χρόνια

Την περασμένη Τετάρτη 14 Ιουλίου, το κρουαζιερόπλοιο «Vasco da Gama» προσέγγισε την Κοπεγχάγη με 350 πλήρως εμβολιασμένους επιβάτες, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να αποβιβαστούν και να αποτελέσουν τους πρώτους επισκέπτες της βιομηχανίας της κρουαζιέρας από το 2019.

Το 2020 αποτέλεσε χρονιά ιδιαίτερα κακή για τον κλάδο της κρουαζιέρας, καθώς οι εκτεταμένοι ταξιδιωτικοί περιορισμοί εξαιτίας της πανδημίας της Covid-19 είχαν ως αποτέλεσμα το λιμάνι της Κοπεγχάγης να αδειάσει από τα κρουαζιερόπλοια και τους επιβάτες τους. Το 2019, το λιμάνι της δανέζικης πρωτεύουσας είχε υποδεχτεί σχεδόν 935.000 επισκέπτες που προέρχονταν από κρουαζιέρες, αριθμός που φυσικά δεν επαναλήφθηκε την περσινή χρονιά.

Επομένως, η άφιξη ενός κρουαζιερόπλοιου στο οποίο επιβαίνουν εμβολιασμένοι επιβάτες αποτελεί σημαντικότατη στιγμή για την επανέναρξη της επιβατικής κίνησης από τον συγκεκριμένο κλάδο. Το «Vasco da Gama» της Mystic Cruises ήρθε από το Κίελο της Γερμανίας και μετά την Κοπεγχάγη συνέχισε το δρομολόγιό του προς την Εσθονία και τη Σουηδία. Αξίζει να αναφερθεί ότι η Αστυνομία της Δανίας πραγματοποίησε ελέγχους εν πλω για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης με τις ισχύουσες υγειονομικές οδηγίες και την πιστοποίηση του πλήρους εμβολιασμού των επιβατών.

Είναι δύσκολο να γίνει κάποια πρόβλεψη για την κίνηση των κρουαζιερόπλοιων που θα προσεγγίζουν το λιμάνι της Κοπεγχάγης αυτή τη χρονιά, αλλά είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα περάσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα για να πλησιάσει η επιβατική κίνηση τα προ της πανδημίας νούμερα.

Φωτό: RICHARD WAINWRIGHT/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.