Επισημοποιήθηκε ο «γάμος» Grimaldi – Armas Trasmediterranea

Επισημοποιήθηκε ο «γάμος» Grimaldi – Armas Trasmediterranea

222
Επισημοποιήθηκε ο «γάμος» Grimaldi – Armas Trasmediterranea

Τη Δευτέρα 19 Ιουλίου υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ του ιταλικού ομίλου Grimaldi και του ισπανικού ομίλου Armas Trasmediterranea περί της απόκτησης πέντε ro/pax πλοίων και δύο τερματικών σταθμών στα λιμάνια της Βαλένθια και της Βαρκελώνης.

Υπενθυμίζεται πως η ενίσχυση της συνεργασίας των δύο εταιρειών ήταν γνωστή από τον Απρίλιο, οπότε και είχε ανακοινωθεί η υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας.

Η απόκτηση θα πραγματοποιηθεί από τη θυγατρική της Grimaldi Group, Trasmed GLE, η οποία είναι νέα ναυτιλιακή εταιρεία, και τα γραφεία θα βρίσκονται στη Βαλένθια. Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης τον τερματικό σταθμό της Armas Trasmediterranea στη Βαλένθια, διάφορες αποθήκες, γραφεία σε πόλεις και νησιά της Ισπανίας και τα δικαιώματα δραστηριοποίησης των πλοίων μεταξύ της ηπειρωτικής Ισπανίας και των Βαλεαρίδων Νήσων (Μαγιόρκα, Μινόρκα, Ίμπιζα, Φορμεντέρα, Καμπρέρα).

Στην επίτευξη της συμφωνίας συνεισέφερε η ιταλική επενδυτική τράπεζα Mediobanca, η οποία εξασφάλισε δάνειο αξίας 160 εκατ. ευρώ για την ισπανική Trasmed GLE.

Η συμφωνία μεταξύ των δύο εταιρειών επιτρέπει στον όμιλο Grimaldi να επεκταθεί και στις διαδρομές των Βαλεαρίδων Νήσων. Συνεπώς, του δίνεται η ευκαιρία να εκμεταλλευτεί συνέργειες για τη στενότερη θαλάσσια σύνδεση Ιταλίας και Ισπανίας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.